ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “Η ΡΩΜΑΝΙΑ” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ – Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Γλυφάδα, 7 Οκτωβρίου 2015                                                                     

 Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ», καταδικάζει με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, τόσο  την αήθη, ύπουλη και φασιστική επίθεση, εναντίον του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, όσο και τον απαράδεκτο προπηλακισμό του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Παμποντιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Οι δύο Βουλευτές, όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί τους από όλα τα πολιτικά κόμματα, προσήλθαν στη συγκέντρωση, προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους, στη δική μας φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, αλλά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό.

Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, αλλά και κατά του ίδιου του ποντιακού ελληνισμού και ως μόνο αποτέλεσμα τελικά είχαν την αμαύρωση μιας μεγαλειώδους και ειρηνικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και προβολής των δικαίων αιτημάτων του ποντιακού ελληνισμού.

Τα ποντιακά πολιτιστικά σωματεία και οι Έλληνες Πόντιοι, φορείς ειρήνης, αδελφοσύνης και πολιτισμού δεν συγχωρούν, ούτε πρέπει να ανέχονται τέτοιες ενέργειες, τελείως ξένες με την ιστορία τους.-

Το διοικητικό συμβούλιο

αφήστε ένα σχόλιο


7 × εννέα =