Ελεύθερα τα μπουμπούκια με περιοριστικούς όρους για τα επεισόδια

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστούν αφέθηκαν οι 9 συλληφθέντες που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων την περασμένη Πέμπτη κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Παρά το βαρύ κατηγορητήριο, ο μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Οι έξι διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα. Σήμερα δεν προστέθηκε ούτε αφαιρέθηκε κάτι από το κατηγορητήριο. Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από σωματεία, μαζικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες καταγγέλλοντας την αστυνομική καταστολή.

αφήστε ένα σχόλιο


− οκτώ = 1