Δράσεις για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ στη Γλυφάδα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ η 21η Σεπτεμβρίου και δεκάδες συμπολίτες μας υπεβλήθησαν δωρεάν το πρωί, στο κέντρο της Γλυφάδας, σε προληπτικό έλεγχο μνήμης,

στο πλαίσιο δράσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας IASIS της IASISAMKE, με στόχο την ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της εν λόγω νόσου και άλλων συναφών διαταραχών.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προανήγγειλε μάλιστα την ανάληψη και άλλων σχετικών πρωτοβουλιών στην πόλη μας. Ειδικότερα, ο κ. Παπανικολάου, τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και σκληρό. Να αποδεχθείς ότι ο αγαπημένος σου άνθρωπος έχει δυσκολίες στην καθημερινότητα του γιατί δεν θυμάται τι έκανε πριν λίγο. Και στη συνέχεια χάνεται αν τον αφήσεις μόνο του – η συμπεριφορά του παράλληλα γίνεται απρόβλεπτη και αντιφατική. Και ο ίδιος στενοχωριέται. Στενοχωριέται πολύ, γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και ο πόνος της οικογένειας μεγαλώνει συνεχώς. Και όσο περνάει ο καιρός φτάσαμε στο σημείο – για να αναφερθώ σε προσωπικό βίωμα – να μη γνωρίζει όλους εμάς, την οικογένειά του. Στο τέλος, με αγωνία θυμάμαι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε, αν έστω με τα μάτια, με τη γλώσσα της ψυχής, καταλάβαινε ότι ήμασταν κοντά του. Νόσος Αλτσχάιμερ. Αυτά που σας περιέγραψα, είναι κάποια από τα σημάδια αυτής της νόσου. Μιας νόσου που βιώνουν εκατομμύρια συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους σε όλο τον κόσμο και τη βίωσε και η δική μου οικογένεια πολλά χρόνια πριν. Σήμερα, παγκόσμια ημέρα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μια σπουδαία δράση έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, όπου σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία IASIS πραγματοποιήσαμε σε δεκάδες συμπολίτες μας δωρεάν προληπτικό έλεγχο μνήμης. Είναι και αυτός ένας από τους τρόπους για να διαπιστώσουμε αν η νόσος ίσως χτυπάει και τη δική μας πόρτα. Πλέον η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ και η αντιμετώπιση της νόσου γίνεται με νέες σύγχρονες προσεγγίσεις και για την πρόληψη και για την θεραπευτική αγωγή. Οι δράσεις μας για το μείζον αυτό θέμα θα ενταθούν και θα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες. Ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία IASIS. Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της δημοτικής μας αρχής Λένα Δεναξά για τον συντονισμό και τα παιδιά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας».

 

αφήστε ένα σχόλιο


− πέντε = 4