Δικαίωση για τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964-1967-1974, Αλέξανδρου Μηλιώνη

της Καλλιόπης Βλαχουτσάκου
Ισόβιο τιμητικό μηνιαίο επίδομα διακοσίων ευρώ σε όσους πολέμησαν στην Κύπρο το 1964, 1967 και 1974 προβλέπεται στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή,

μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Συγκεκριμένα, την ισόβια αυτή σύνταξη δικαιούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω λόγω της συμμετοχής τους σε όσα συνέβησαν στην Κύπρο τα ταραχώδη αυτά χρόνια. Η παροχή αυτή, η οποία θα χορηγηθεί από την πρώτη Αυγούστου 2020 απαλλάσσεται από οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση, φορολόγηση ή κράτηση, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τις Τράπεζες. Στο Κανάλι.
Ένα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964-1967-1974, Αλέξανδρος Μηλιώνης, ο οποίος εξέφρασε τη δικαίωση και αναγνώριση που νιώθουν οι Έλληνες πολεμιστές της Κύπρου, από την ελληνική πολιτεία, έστω και τόσα χρόνια μετά, αλλά και το παράπονο ότι η Κύπρος δεν έχει τιμήσει κανέναν, μέχρι και σήμερα.
XMA Header Image
Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964, 1967 και 1974, την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα για την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας να θεσπιστεί ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή στους Έλληνες οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου. Με την απόφασή της αυτή, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει και τιμά την προσφορά και τους αγώνες των βετεράνων πολεμιστών Κύπρου που πιστοί στο καθήκον ανταποκριθήκαμε με θάρρος και προθυμία στο κάλεσμα της Πατρίδoς.
Αλέξανδρος Μηλιώνης
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δικαίωση και η αναγνώριση των πολεμιστών της Κύπρου οφείλεται στον ακούραστο μαχητή πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου Αλέξανδρο Μηλιώνη ο οποίος επί πολλά χρόνια δίνει την δική του μάχη για τους Ήρωες πολεμιστές.

Ένα σχόλιο σε Δικαίωση για τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964-1967-1974, Αλέξανδρου Μηλιώνη

  • καραλης κωσταντινος  λέει:

    ……Ευχομαι σε ολους σας Καλη Χρονια με υγεια και …..αναλογη αναγνωριση της προσφορας σας και εκ μερους της Κύπρου !!!!

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ × = 40