ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 45 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Σε τουλάχιστον 45 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία σήμερα το πρωί μετά από συμβολική κατάληψη μελών της Αριστερής Ενότητας στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη,επί της οδού Γενναδίου 3 στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για το πρόσφατο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους απομάκρυναν με χρήση βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 11 το πρωί ομάδα περίπου 15 ατόμων μπήκε στο κτίριο και στη συνέχεια κινήθηκε με τις σκάλες προς τον έβδομο όροφο όπου έχει μεταφερθεί το πολιτικό γραφείο του υπουργού.

Την ώρα που ανέβαιναν φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργού και κολλούσαν αυτοκόλλητα στους τοίχους. Οι νεαροί προσπάθησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του γραφείου για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Για «απρόκλητη βίαιη επίθεση» κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση εναντίον φοιτητών της Αριστερής Ενότητας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του Υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών. Στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές.

Απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε.»

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία δεν συνιστούν πολιτική πράξη

«Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη. Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν», δήλωσε, μετά το συμβάν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

αφήστε ένα σχόλιο


8 − = επτά