ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΑΚΡΟΝ

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα όσοι έχουν επιλέξει το αυτοκίνητό τους για να μετακινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η έλευση του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας από τους δρόμους που θα περνάει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αττική Οδό η κυκλοφορία θα διακόπτεται στο ρεύμα προς Κατεχάκη από τις 12:30 έως τις 14:30. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μακρόν φτάνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη μία το μεσημέρι.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους δρόμους της πόλης το κέντρο είναι αυτό που θα είναι απροσπέλαστο.

Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Χθες το βράδυ σημειώθηκε επίθεση με μπογιά από αγνώστους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

Εξονυχιστικός έλεγχος θα γίνεται σε όλα τα σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του γάλλου προέδρου από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν. Συνολικά στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν πάνω από 2.000 αστυνομικοί.

Απαγόρευση συναθροίσεων

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν θα επιτρέπεται η κάθε είδους συγκέντρωση στην περιοχή του δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους:

Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

αφήστε ένα σχόλιο


5 − = ένα