ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΝΝΕΔ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι διαλύει την ΟΝΝΕΔ, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να διαγράψει τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» με συνοπτικές διαδικασίες τους Ανδρέα Παπαμιμίκο και Βασίλη Γεωργιάδη μετά από το «φιάσκο» των εκλογών της ΟΝΝΕΔ. Έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο κόμμα λίγες ημέρες πριν το 10ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον γραμματέα του κόμματος και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ενδεχομένως να φέρει και άλλες εξελίξεις στο κόμμα τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βάλει στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ τον Βασίλη Γεωργιάδη.

Πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει της λειτουργία της οργάνωσης της νεολαίας και την επανίδρυσή της στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, είπε ότι δεν αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των αποτελεσμάτων των εκλογών που εξέδωσε η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», μετά την προαναγγελία των διαγραφών από τον Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται η απόφαση για διαγραφή του νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ως ηθικού αυτουργού των όσων έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και του προέδρου της νεολαίας Βασίλη Γεωργιάδη.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας πολλοί επικροτούν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη που έγινε στον απόηχο των πολύ αρνητικών εντυπώσεων που δημιουργήθηκε στην κοινή γνώμη για τα όσα τραγελαφικά έγιναν στο συνέδριο της νεολαίας, αλλά υπάρχουν και άλλοι που ζητούν ψυχραιμία.

Ενδεικτικά υπέρ του Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν ταχθεί, εκτός από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος για σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά μετά τα όσα έγιναν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την ακύρωσε και όπως λένε συνεργάτες του δεν θέλει να τον βλέπει.

«Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» δήλωσε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι στην ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί μια ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες.

«Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ και επειδή τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα δίνει ισχυρή προοπτική στη σχέση με τους νέους, ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά το συνέδριο της Ν.Δ. θα επανιδρυθεί η ΟΝΝΕΔ.

«Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

αφήστε ένα σχόλιο


+ τρία = 8