ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΞΕΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ».

 Το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των αμφισβητούμενων απολήξεων αγωγών στον κόλπο της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας, μέσω του αντιπλημμυρικού έργου της Αναβύσσου, απασχολεί ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Σωφρόνη προσωπικά.

 

Αν και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και ο έλεγχος της πορείας του δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Σαρωνικού μεριμνά για την υγεία των κατοίκων και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους. Ιδιαιτέρως, δε μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις πολλαπλασιαζόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων για παράνομες συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης με τον αγωγό των ομβρίων υδάτων, ο Δήμος Σαρωνικού με επιστολή του απαιτεί τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών και συγκεκριμένα της Ειδικής Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και της Υγειονομικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Αττικής.

 

Με την αριθμό πρωτοκόλλου 1935/8/2/2016 επιστολή του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ζητά από τις υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν έλεγχο στην οδό Μικράς Ασίας και στο υπόλοιπο δίκτυο στην περιοχή Βούρλων Αναβύσσου, όπου και υλοποιείται το αντιπλημμυρικό έργο από την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να διαπιστωθεί η πατρότητα των απολήξεων των αγωγών αλλά και να ελεγχθεί αν πρόκειται για αγωγό ή αγωγούς λυμάτων παρακείμενων οικιών. Ιδιαιτέρως, θίγει ο κ. Σωφρόνης την πιθανότητα έκθεσης της δημόσιας υγείας αλλά και του τεράστιου περιβαλλοντικού εγκλήματος, το οποίο θα συντελείτο σε περίπτωση επαλήθευσης των καταγγελθέντων. Συγκεκριμένα, αναφέρει «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων λουομένων που επισκέπτονται την περιοχή κατά τους θερινούς μήνες».

αφήστε ένα σχόλιο


5 × οκτώ =