ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ – ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΡΗΞΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν σκοπό η Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις της στη Συρία όταν η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πομπέο, σε συνέντευξη στο Fox News Business Network, είπε πως σκοπός της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι η εξεύρεση μιας λύσης στην κατάσταση στη Συρία, και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο Πομπέο στο τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες.

«Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία», τόνισε ο Πομπέο και πρόσθεσε πως «Πρέπει οι Τούρκοι να αποσυρθούν. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει προσωπικά στον Ερντογάν την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, ο Πομπέο είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος παρά το γεγονός πως είχε δηλώσει πως οι Πενς και Πομπέο δεν θα γίνουν δεκτοί, τελικά φαίνεται πως ανασκεύασε και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × 1 =