Δεμένα τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη. Νέα 48ωρη απεργία

Για πέμπτη ημέρα παραμένουν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι ναυτεργάτες αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με την απεργία να συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης απέστειλε τα ξημερώματα νέα επιστολή στη ΠΝΟ καλώντας τους απεργούς σε διάλογο σήμερα το μεσημέρι στις 12:00.

Την Κυριακή, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη. Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ναυτεργάτες, οι οποίοι αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που προωθείται από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο προβλέπει αλλαγές στον τρόπο δρομολόγησης των πλοίων, στην επάνδρωση αλλά και υπογραφή ατομικών συμβάσεων στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαμήνυσε ότι όσο η πόρτα του διαλόγου μένει ανοικτή, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επιστράτευση και ότι η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης συνεχίζεται, με δεδομένο ωστόσο το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο, το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιτραπεί ο αποκλεισμός της νησιωτικής Ελλάδας.

Οι ναυτεργάτες καλούν σε κοινό μέτωπο τους εργαζόμενους σε λιμάνια, στη Ζώνη Περάματος και τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Σε συστράτευση με τους αγρότες και τους ναυτικούς καλεί το ΚΚΕ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Την ίδια ώρα, στην προβλήτα του ΟΛΠ έδεσε λίγο πριν τις 7 το πρωί το πλοίο «Φαιστός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών μεταφέροντας περίπου 100 νταλίκες με πάνω από 3.000 τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών.

ετικέτες:  

αφήστε ένα σχόλιο


− 3 = τρία