Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Πριν την κάλπη οι πολίτες θα σκεφτούν τι έχει κάνει στην οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι καταψήφισε τη συμφωνία με ΗΠΑ

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών για τις επόμενες εθνικές εκλογές

«Αδυνατώ να παρακολουθήσω την συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ

για το πόσοι συμμετείχαν στην εσωκομματική του διαδικασία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Επιπλέον, τόνισε πως οι εκλογές –όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός- θα γίνουν στο τέλος της Άνοιξης του 2023.

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις διατηρείται η σχέση της ΝΔ με τους Έλληνες πολίτες. Τόνισε, μάλιστα, πως εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που έχει ψηφιστεί, ενώ είπε πως η σταθερότητα αποκτά σημασία όταν συνδέεται με συγκεκριμένες πολιτικές.

Εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών, εκτίμησε πως οι πολίτες πριν την κάλπη, θα σκεφτούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και τι έχει κάνει στην οικονομία η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ταξίδι στις ΗΠΑ

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης είπε πως κάθε συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έχει ιδιαίτερη σημασία. Τόνισε, δε, ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον αποδεικνύει την σημαντική βελτίωση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ενίσχυση

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα», είπε πως επιδιώκεται  η πλήρης αναμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης στην κατεύθυνση ενίσχυσης της αξιοκρατίας και ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, εισάγεται σύστημα στοχοθεσίας το οποίο θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αξιολόγηση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό, εισάγεται ο θεσμός του Συμβούλου Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και θεσπίζεται το μπόνους παραγωγικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε + 8 =