Α. ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ “ΧΕΙΜΩΝΑ”

Γράφει: Ο Δημήτρης Καραπάνος

Τελείωσε το καλοκαίρι. Ημερολογιακά διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου . Για τον μέσο Έλληνα την τελευταία τριετία το ρολόι των εποχών έχει σταματήσει. Δεν υπάρχει Άνοιξη ούτε Καλοκαίρι ή Φθινόπωρο. Υπάρχει μόνο μια εποχή.

Βαρύς και ανελέητος χειμώνας που ξεριζώνει και καταστρέφει τα πάντα. Μισθούς, συντάξεις, βιοτικό επίπεδο, κοινωνικές συνήθειες και συναναστροφές, πολιτικές πεποιθήσεις και φιλίες, καταρράκωση Αξιών και θεσμών, αλλά και πολλά άλλα σε όλους τους τομείς της Δημόσιας και ιδιωτικής μας ζωής. Έγινε και γίνεται σήμερα η μεγαλύτερη μετάλλαξη προς το χειρότερο στη ζωή του νεοέλληνα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Εξανεμίσθηκε το ένα τέταρτο (25%) του Εθνικού μας εισοδήματος μέσα σε τρία χρόνια και εν καιρώ ειρήνης, γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως. Στην τριπλή Γερμανοϊταλοβουλγαρική κατοχή, η συρρίκνωση του ΑΕΠ δεν ήταν τόσο βίαιη. Τα ποσοστά ανεργίας των νέων δεν ξεπέρασαν τότε ούτε το μισό του σημερινού ποσοστού του 58% που καταγράφουν οι διεθνείς και εγχώριες στατιστικές! Αξιοθαύμαστη και καρτερική η αντοχή μας, παρά τις χιλιάδες αυτοκτονίες που επιμελώς και σε διατεταγμένη υπηρεσία αποκρύβουν όλα τα ΜΜΕ! Ως πότε θα πορευόμαστε έτσι με αλλεπάλληλα αποτυχημένα μνημόνια, ακατάσχετα φοροεισπρακτικά μέτρα, τεράστια εξωτερικά δάνεια ανακύκλωσης των παλαιοτέρων, διόγκωσης του δημοσίου χρέους και υποθήκευσης κάθε ατομικού και δημοσίου περιουσιακού στοιχείου στη χώρα μας; Πως είναι δυνατόν να ξεφύγουμε απ’ αυτήν την κατάσταση, όταν το θεωρούν αδύνατο ακόμη και αυτοί που εισηγούνται και επιβάλλουν τα αλλεπάλληλα εξοντωτικά μέτρα, τα οποία είναι ολοφάνερο ότι δεν αποδίδουν και εν τούτοις επιμένουν;

Είναι τόσο πολύ ανίκανοι και «θεόστραβοι» οι πολιτικοί μας και δεν αντιλαμβάνονται το πλήρες αδιέξοδο που βλέπουμε όλοι μας ότι οδηγείται η πατρίδα μας σε όλους τους τομείς; Φιλότιμο δεν έχουν να διαμαρτυρηθούν έστω και για τα μάτια, για το διεθνές κράξιμο της χώρας μας, ακόμη και από την Αλβανία του κομπιναδόρου Μπερίσα που κατάκλεψε λίγα χρόνια πριν τις οικονομίες των Αλβανών με το κόλπο των “πυραμίδων” που «έστησαν» συνεργάτες του. Την προηγούμενη εβδομάδα όλα ανεξαιρέτως τα γερμανικά κόμματα διένειμαν και γράφουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια: Όχι άλλα λεφτά των Γερμανών στην Ελλάδα, κινδυνεύουν να χαθούν από τους Έλληνες Πολιτικούς! Ταυτόχρονα ο Πούτιν δήλωσε και αναμεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας είναι επικίνδυνη για επενδύσεις διότι δεν τηρούνται συμφωνίες και δεσμεύσεις!(Προφανώς εννοούσε από τους κυβερνώντες). Άδραξαν την ευκαιρία κάποια εθνικιστικά στοιχεία, υποθαλπόμενα από την Αλβανική κυβέρνηση και υπογείως χρηματοδοτούμενα από τεράστιο μουσουλμανικό ίδρυμα, να κλείσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου με τον απαξιωτικό και υβριστικό τρόπο της κατασχέσεως των εικόνων και σφράγισης του Ιερού Ναού! Για όλα αυτά τα εθνικώς απαράδεκτα, δεν είδα καμία σοβαρή και σθεναρή αντίδραση όπως θα έκανε κάθε σοβαρό κράτος πού σέβεται την Ιστορια του υπερασπίζεται με αξιοπρέπεια την Εθνική του υπόσταση!Επιστρατεύθηκε ένας ατυχής υπηρεσιακός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών για να κάνει μία άνευρη δήλωση αποδοκιμασίας μόνο για τα γεγονότα της Πρεμετής! Καλύτερα να μην μιλούσε ούτε αυτός. Ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Κυβέρνησης, την οποία θεώρησε εκ προοιμίου αμέτοχη του επεισοδίου! Επακολούθησε η θρασύτατη δήλωση – ψυχρολουσία του εκπροσώπου της Αλβανικής Κυβέρνησης, ότι ευθύνονται οι Χριστιανοί της Πρεμετής για το σφράγισμα του Ιερού Ναού της Παναγίας και την κατάσχεση των εικόνων,χωρίς να δοθεί η αρμόζουσα ανταπάντηση!. Έτσι απαράδεκτα δια της σιωπής, ή της χλιαρής αντίδρασης του Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετώπισε την ομοβροντία προσβολών και διασυρμών από τους δήθεν συμμάχους φίλους μας, τους ομόθρησκους Ρώσους και τους ψωμοζήτουλες κακόβουλους γείτονες μας! Γίναμε η χώρα της καρπαζιάς όλων! Αναλογίζομαι ποια θα ήταν η αντίδραση της γείτονος Τουρκίας , αν στην Θράκη σφραγίζαμε ένα τζαμί και κάναμε κατάσχεση του θρησκευτικού εξοπλισμού του! Όχι μόνο ο Ερντογκάν θα προέβαινε σε απειλητικές δηλώσεις, αλλά θα είχε ξεσηκώσει εναντίον μας όλο το μουσουλμανικό κόσμο! Εδώ κρύφτηκαν κραυγαλέα άπαντες οι πολιτικοί μας ηγέτες και μάλιστα για δεύτερη φορά! Προ τετραμήνου δύο Χριστιανοί Ορθόδοξοι Ιεράρχες απήχθηκαν και εν ψυχρώ σφαγιάσθηκαν στην φλεγόμενη Συρία από αγνώστους εξτρεμιστές Ισλαμιστές και καθόλου δεν αντιδράσαμε!. Αν είχαμε αντιδράσει έντονα όμως οφείλαμε τότε, θα αποτολμούσαν σήμερα οι Αλβανοί αυτά τα αίσχη στην Πρεμετή ;

Β. Το στιλέτο θανάτου της Δημοκρατίας μας!

Για πρώτη φορά φέτος, ομαδικά απουσίαζαν οι πολιτικοί μας από τις κατά τόπους θρησκευτικές εκδηλώσεις για τις γιορτές της Παναγίας, αλλά και από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων στις διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Προφανώς ο φόβος του βίαιου επεισοδίου εις βάρος των από κάποιον απογοητευμένο μέχρι αυτοκτονίας, τους σπρώχνει όλους, μακριά από τις μαζικές συγκεντρώσεις των άλλοτε ψηφοφόρων πολιτών τους.

Σήμερα ο καθένας από μας που ζει σε αυτή την υπέροχη χώρα, λίγο πολύ έπαψε να αισθάνεται ως πολίτης με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Νοιώθει ότι το επίσημο κράτος τον αντιμετωπίζει ως υπήκοο-υποζύγιο, για να σηκώνει με καταναγκασμό απειλών, τα βάρη των ανομιων των ολίγων παρανομούντων, τους οποίους κανείς από τους εκάστοτε Κυβερνώντες δεν τόλμησε, ούτε τολμά ακόμηκαι σήμερα να ακουμπήσει!

Αυτή η απεχθής νοοτροπία συμπεριφοράς που εκπέμπεται καθημερινά από το σημερινό δυσλειτουργικό Ελληνικό κράτος, προς τους Έλληνες υπηκόους του, δρα υπονομευτικά εις βάρος της λειτουργίας των θεσμών και του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κλονίζει και ανατρέπει συθέμελα, κάθε έννοια και σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης κράτους και πολιτών, η οποία είναι το κατ’ εξοχήν προαπαιτούμενο για την διατήρηση και λειτουργία της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των θεσμών της. Κυρίως όμως ευνοεί την ανάπτυξη εχθρικής συμπεριφοράς των πολιτών-υπηκόων προς τους εκπροσώπους και τα όργανα του κράτους, με τάση μετατροπής σε γενικευμένη ανυπακοή και ανομία!! Ακριβώς τέτοια γεγονότα και συμπεριφορές καταγράφηκαν πρόσφατα σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Ξυλοκοπήθηκαν και εκδιώχθηκαν στην Κρήτη και σε διάφορα παραθεριστικά μέρη ελεγκτικά όργανα του κράτους, από παρανομούντες επιχειρηματίες. Ανέλπιστα και μαζικά συμπαραστάθηκαν στην παραβατική συμπεριφορά των επιχειρηματιών κάτοικοι της γύρο περιοχής! Πρώην υπουργοί που τόλμησαν να ξεμυτίσουν σε τοπικές εκδηλώσεις της εκλογικής περιοχής τους,και τι δεν άκουσαν από τους συντοπίτες των και μόλις γλύτωσαν από χειροδικίες! Σήμερα οι προαπαιτούμενες αμφίδρομες αρμονικές σχέσεις αντιπροσώπευσης μεταξύ εκλογικού σώματος και εκλεγμένων πολιτικών για την ομαλή Δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και την διασφάλιση της ειρηνικής συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας δεν υφίσταται πλέον. Έχουν διαρραγεί. Αυτό συνιστά πολύ σοβαρότερο κίνδυνο επιπτώσεων για όλους τους Έλληνες και την μελλοντική υπόσταση του Ελληνισμού, ακόμη και από τις επιπτώσεις της οικονομικής χρεωκοπίας μας και των μέχρι τώρα αποτυχημένων συνταγών ανακάμψεως της οικονομίας μας που μας οδήγησαν σε αυτή την παράπλευρη και πολλαπλα επικίνδυνη κρίση λειτουργίας των θεσμών και υπονόμευσης της κοινωνικής μας συνοχής!

Κυβέρνηση, κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις και όλοι οι Έλληνες οφείλουμε, να μην σπρώξουμε άθελά μας ακόμη πιο βαθύτερα αυτό το ήδη ύπουλα μπηγμένο στιλέτο στο σώμα της εύθραυστης και ασφαλώς άρρωστης Δημοκρατίας μας.

Από την πρωτοφανή οικονομική κρίση μπορεί κάποτε ειρηνικά να ξεφύγουμε. Από την εκτροπή όμως της Δημοκρατίας προς τον Ολοκληρωτισμό, προς τον οποίο από απελπισία καταφεύγει σημαντικό ποσοστό Ελλήνων,αλλά και αρκετοί άλλοι από πεποίθηση ή νοσταλγία προς εποχές μη συγκρίσιμες με το σήμερα, δεν μπορούμε να επανακάμψουμε ειρηνικά προς μια υγιή Δημοκρατία, όπως ιστορικά εχει αποδειχθει και επιβεβαιώνεται σήμερα γύρο μας!

Αυτέ οι σκέψεις με περιζώνουν και τις καταγράφω, με την λήξη της υποτιθέμενης καλοκαιρινής ραστώνης, ενόψει ενός θυελλώδους κοινωνικού” χειμώνα” που με βεβαιότητα επέρχεται, μετά τα πολλά ανησυχητικά προμηνύματα που εξέπεμψαν φανερά, αλλά και κρυπτογραφημένα πολλοί αρμόδιοι και συναρμόδιοι εντός και εκτός Ελλάδος,με συγκεκριμένες ενέργειες ή γεγονότα που προκάλεσαν και δυστυχώς πέρασαν ασχολίαστα και σχεδόν απαρατήρητα από το σύνολο των ΜΜΕ!

αφήστε ένα σχόλιο


+ 1 = εννέα