Απόλυτη η δικαίωση Γιώργου Σωφρόνη για το θέμα των λυμάτων που παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού!

Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο δικαιώθηκε ο τ. δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας και αποδοχή και από το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας, 

της μεταφοράς των λυμάτων των παραλίων του Δήμου Σαρωνικού, στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.

Υπενθυμίζεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το θέμα του που θα κατέληγαν τα λύματα αυτά αποτέλεσε σημείο έντονης τριβής και αντιπαράθεσης της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα ο κ. Σωφρόνης είχε υποστεί πλήθος επιθέσεων για το γεγονός ότι προσπαθούσε να το λύσει με δεδομένο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Δούρου (στην οποία αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής ήταν ο Πέτρος Φιλίππου) αναίρεσαν την απόφαση της μεταφοράς των λυμάτων στο ΚΕΛ της Ψυτάλλειας.

Οι επαφές του τότε δημάρχου με στελέχη τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και των υπολοίπων δήμων των Μεσογείων στέφθηκαν με επιτυχία.

Άλλωστε στο ενεργητικό του κ. Σωφρόνη, προς όφελος χιλιάδων κατοίκων του παραλιακού μετώπου, συμπεριλαμβάνεται και η κοινή συμφωνία που είχε κάνει με τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση για τη μεταφορά των λυμάτων στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2018, όταν τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κορωπίου αποφάσισαν ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης για τη μεταφορά των λυμάτων στο ΚΕΛ.

Μάλιστα τότε ο κ. Σωφρόνης σε μια έκρηξη συγκίνησης είχε επισημάνει ότι έχει πολλούς φίλους στο Κορωπί.

Αλλά ακόμη και προεκλογικά ο κ. Φιλίππου προσπάθησε να χρεώσει στον κ. Σωφρόνη πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν αν και εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε την επιτυχία της μεταφοράς στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου στον αντίπαλό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέρμη με την οποία ο τ. δήμαρχος αντιμετώπισε το μείζον αυτό θέμα φάνηκε και όταν πλέον αποχώρησε από τον δημαρχιακό θώκο.

Πιο συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου 2019 ζήτησε και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παιανίας, Ισ. Μάδη για να του εκθέσει την αναγκαιότητα της αποδοχής των λυμάτων

Πάντως η ικανοποίηση στους κατοίκους του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού είναι διάχυτη μετά και την απόφαση αποδοχής από το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας – Γλυκών Νερών αφού επιτέλους αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ των… βόθρων.

Όλοι δε συμφωνούν ότι τα εύσημα ανήκουν στον Γιώργο Σωφρόνη ο οποίος απέδειξε με τις προτάσεις που κατέθεσε αλλά και το σύνολο των κινήσεων που έκανε ότι μοναδικός γνώμονας των ενεργειών του ήταν το συμφέρον των κατοίκων και του περιβάλλοντος του δήμου του.

Διαβάστε σχετικά: Φιλίππου: Ο Σωφρόνης φταίει που δεν ευδοκίμησε η λύση Ψυτάλλειας για το αποχετευτικό της παραλίας! (Βίντεο)

Προσπάθεια Σωφρόνη και προβληματισμός Μάδη για την αποχέτευση των παραλίων του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου!

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = επτά