Απάντηση Πολάκη στον Τσακαλώτο μέσω Facebook: «Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει χθες σε συνέντευξή του ότι «τα αρχηγικά κόμματα ανήκουν στα αζήτητα της Ιστορίας»

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επέλεξε σήμερα να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ευκλείδη Τσακαλώτο που δήλωσε χθες μέσω συνέντευξής του στο «Βήμα» ότι η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος στην Αριστερά και πως τα αρχηγικά κόμματα ανήκουν στα αζήτητα της Ιστορίας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε με νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι ο αρχηγός είναι πάντα απαραίτητος, καθώς είναι αυτός που λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «ομάδα χωρίς αρχηγό είναι επίσης μηδέν».

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης:

«Όταν ήμουνα διευθυντής στη ΜΕΘ, που είναι το “προκεχωρημένο φυλάκιο” της εφαρμοσμένης βαριάς κλινικής ιατρικής η οποία απαιτεί βαθιά γνώση και συλλογική λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας, από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φυσιοθεραπευτές, το βοηθητικό προσωπικό κλπ κλπ, υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που σε κάποια πολύ σοβαρά περιστατικά: α) είτε έπρεπε να ληφθεί πολύ γρήγορα κάποια απόφαση δύσκολης παρέμβασης κρίσιμης για τη ζωή του ασθενή, β) είτε κάποιος έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποια στρατηγική θεραπείας θα ακολουθούνταν στον ασθενή καθώς υπήρχαν διαφορετικές (επιστημονικά στοιχειοθετημένες) απόψεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ είναι ο αρχηγός…..στην προκειμένη περίπτωση ο διευθυντής της ΜΕΘ. Αν δεν το κάνει ,τότε δεν μπορεί να είναι επί της ουσίας διευθυντής γιατί δεν θα σωθεί τελικά ο ασθενής. Γι’ αυτό κατέληξα και στο συμπέρασμα που το έχω πει πολλές φορές: Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν ,αλλά και ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!!»

Με λίγα λόγια και πέρα από το επιστημονικό παράδειγμα ,μιλώντας για την κοινωνική εξέλιξη:

-Το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ είναι η κίνηση των μαζών και η συλλογική τους έκφραση

-ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΕΙ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ- ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ αυτή την κίνηση …..

ΥΓ. Σκέψεις μετά που διάβασα κάτι συνεντεύξεις στην έγκριτη του ΔΟΜ…….περί αζήτητων της ιστορίας, την οποία ιστορία  όλοι πρέπει να μελετάμε συνεχώς!!»

αφήστε ένα σχόλιο


3 + οκτώ =