ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ…

 

Μια συμφωνία που είναι εξίσου άθλια με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με τη συμφωνία αυτή για τις μεταναστευτικές ροές ο Ερντογάν πέτυχε να καταστεί απαραίτητος – προνομιακός εταίρος της Ε.Ε. Η ιδιότητα αυτή ενίσχυσε τον Τούρκο πρόεδρο να υλοποιήσει τον ρόλο που είχε προετοιμάσει να παίξει -και το βλέπουμε όλοι σήμερα- στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Ε.Ε. έχει στοιχηθεί πίσω από την Τουρκία, που θεωρεί ότι αποτελεί τη χώρα-κλειδί για να μην κατακλυστεί η ίδια από εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες. Οι οικονομικοί μετανάστες και οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα για να περάσουν στην Ευρώπη είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Ομως, στην πλειονότητά τους πρόκειται για εποίκους που αναζητούν μια μόνιμη εγκατάσταση και όχι μια προσωρινή διαμονή.

Πέρα από την τεράστια ευθύνη της στον συριακό εμφύλιο, η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της (δεν απαιτεί βίζα) σε όλους τους οικονομικούς μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μέχρι το Κέρας της Αφρικής (Σομαλία, Ερυθραία, Σουδάν) και από εκείμέχρι το Μαρόκο. Χαρακτηριστικό είναι ότι Μαροκινοί, Αλγερινοί αλλά και άνθρωποι από την Υποσαχάρια Αφρική έρχονταν με πτήσεις τσάρτερ από το Μαρόκο στην Κωνσταντινούπολη και απόεκεί με λεωφορεία μεταφέρονταν στα παράλια της Μικράς Ασίας, προκειμένου στη συνέχεια να περάσουν στα νησιά του Αιγαίου. Ολη αυτή η επιχείρηση γινόταν και γίνεται από κυκλώματα διακινητών, κάτω, όμως, από την εποπτεία και τον έλεγχο των κρατικών Αρχών και των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) της Τουρκίας.

Απλώς να θυμίσω ότι ο θρησκευτικός-εθνοτικός πόλεμος στη Συρία ενισχύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες σουνιτικές χώρες, προκειμένου να ανατραπεί ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ (ανήκει στη μειονότητα των Αλουιτών), που στηρίζεται από το σιιτικό Ιράν και τη Χεσμπολάχ του Λιβάνου. Και βεβαίως τον Πούτιν. Αλλά έτσι δημιούργησαν το τέρας του ISIS, το οποίο ενίσχυσε η Τουρκία με απώτερο στόχο να καταστεί επικυρίαρχη δύναμη σε όλο το έδαφος της Συρίας και να εξοντώσει τους Κούρδους..

Η Ελλάδα, δηλαδή, βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού αποπληθυσμού που αποδυναμώνει την ισχύ της. Πρόκειται για διαδικασία ιστορικής παρακμής. Ο τρόπος που οι ελληνικές κυβερνήσεις (και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) χειρίστηκαν, τα τελευταία χρόνια, τις μεταναστευτικές ροές που διοχέτευε η Τουρκία στο ελληνικόέδαφος είναι εγκληματικός. Εγώ δεν πρόκειται να ξεχάσω την ολέθρια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα»! Τα μέτρα και τα κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και η δημιουργία συστήματος οργανωμένης υποδοχής και διαχείρισης μεταναστών, αποτελούν απλώς ασπιρίνες. Ασφαλώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σημαντικές ευθύνες, αλλά δεν δημιούργησε αυτή τη μεταναστευτική κρίση. Ομως, η χώρα είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το «Plan B» πρέπει να είναι δικό σου έργο, Κυριάκο, και όχι των Βρυξελλών… Θαρραλέα πρέπει να καταγγείλεις αυτήν τη συμφωνία και να το εννοείς.. Αν μη τι άλλο, πρέπει να έχεις μια χώρα για να την κυβερνήσεις και στο μέλλον…

parapolitika.

αφήστε ένα σχόλιο


6 + επτά =