«Αναλίσκεσθε εν τω υπηρετείν». 

Ένα λεύκωμα με τις ημέρες και τα έργα του αναμορφωτή Δημάρχου της Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου όχι πρέπει να γίνει αλλά επιβάλλεται έτσι ώστε να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν  οι νέοι πως ήταν η Γλυφάδα πριν το 2014 και πως είναι σήμερα.

Θα είναι το ελάχιστο δώρο για τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην πόλη και πολλοί δήμαρχοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν. Θα επικαλεστώ και πάλι τα λόγια του αείμνηστου Αθανάσιου Κανελλόπουλου όταν είχε πει το αμίμητο, «ο πολιτικός δρα πριν από όλα με τη σκέψη τι θα πει η συνείδηση του» και ο Δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου είναι πράγματι η πληρέστερη έκφραση της ηθικής συνείδησης και της ευθύνης που πρέπει να έχει ο πολιτικός.

Ο Γιώργος Παπανικολάου ιδιαίτερα αγαπητός στους πολίτες, είναι μια τεράστια πολιτική προσωπικότητα, ένα φαινόμενο για την πάλαι ποτέ ταλαιπωρημένη πόλη, που με σθένος και παλικαριά κατάφερε να την απεγκλωβίσει από την απαξίωση και την μιζέρια και να συνθλίψει τα συμφέροντα, τα κουμάντα, την αλητεία, τις μίζες των νταβατζήδων εκβιαστών που για πολλά χρόνια χειραγωγούσαν τις εκάστοτε διοικήσεις.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + = 14