ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΑΜ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΟΚΑΝΙ ! (vids)

Βρήκε σέντερ φορ! Στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού αναμένεται σήμερα Δευτέρα ο 31χρονος Κονγκολέζος επιθετικός, Ντιεμερσί Μποκανί.

Μεταγραφικό «μπαμ» επιφύλασσε η Κυριακή για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον βασικό σέντερ φορ τους για τη νέα χρονιά που ξεκινά στο πρόσωπο του έμπειρου διεθνή Κονγκολέζου, Ντιμερσί Μποκανί. Πρόκειται για έναν παίκτη που ζήτησε ο Μπεσνίκ Χάσι από τη διοίκηση του Ολυμπιακού αφού ο Αλβανός τεχνικός που έχει ξανασυνεργαστεί μαζί του για μια διετία στην Άντερλεχτ θεωρεί ότι ο Μποκανί ταιριάζει πλήρως στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα του.

Σχετικό Περιεχόμενο
Ο Μποκανί έχει «καρφώσει» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! (vids)
Οι Πειραιώτες κινήθηκαν άμεσα και κάτω από απόλυτη μυστικότητα για την απόκτησή του, ενώ νωρίτερα είχαν μιλήσει και με τον Μάρκο Σίλβα ο οποίος τον είχε παίκτη τη σεζόν που τελείωσε στη Χαλ, ως δανεικό από τη Ντινάμο Κιέβου. Αυτή η σεζόν πάντως ήταν και η μακράν χειρότερη για τον Μποκανί αφού είχε μόλις 14 συμμετοχές, 0 γκολ και έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για κάτι παραπάνω από δύο μήνες.

Λεπτομέρειες γύρω από το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας αλλά και το καθεστώς της μετακίνησής του στο Λιμάνι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός για την περίπτωσή του έχει κάνει μια οικονομική υπέρβαση ως προς το συμβόλαιο που του πρόσφερε.

Σε κάθε περίπτωση, ο 31χρονος σέντερ φορ αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας της Δευτέρα για να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, να ολοκληρώσει το τυπικό κομμάτι της συμφωνίας με τις υπογραφές των συμβολαίων και ακολούθως να πετάξει για Ζέεφελντ.

Με την απόκτησή του, ο Ολυμπιακός πλέον ξεμπερδεύει νωρίς με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του νέου ρόστερ του -τον βασικό σέντερ φορ- και μπορεί να ασχοληθεί με περισσότερη… ηρεμία για τα υπόλοιπα ανοιχτά «μέτωπα» του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Έρχεται από «άσφαιρη» σεζόν

Όπως προαναφέρθηκε, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μποκανί αγωνίστηκε σαν δανεικός στη Χαλ, ωστόσο πρόλαβε να παίξει μόλις σε 12 ματς. Μετά το Κόπα Άφρικα (σ.σ. το Κονγκό αποκλείστηκε στον προημιτελικό) ο 31χρονος φορ ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για ένα δίμηνο, με αποτέλεσμα να χάσει και τη θέση του στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Επέστρεψε στα γήπεδα στις 15 Απριλίου, όμως έκτοτε και μέχρι το φινάλε της Premier League έπαιξε σαν αλλαγή μόλις σε δύο ματς και 14 αγωνιστικά λεπτά. Η τελευταία αυτή χρονιά ήταν και η πρώτη στην καριέρα του Κονγκολέζου που έμεινε «άσφαιρος» σε συνολικά 14 ματς. Την προηγούμενη (2015-16), όπως συνέβη και στη Χαλ, είχε παραχωρηθεί επίσης δανεικός από τη Ντινάμο Κιέβου στη Νόριτς η οποία υποβιβάστηκε τελικά στην Championship ως 19η. Ο ίδιος μέτρησε 30 ματς και 7 γκολ.

Η τελευταία πραγματικά καλή του σεζόν πάντως, χρονολογείται στην αγωνιστική περίοδο 2013-14, δηλαδή την πρώτη του στη Ντινάμο Κιέβου η οποία τότε τον απέκτησε έναντι 11 εκατ. ευρώ από την Άντερλεχτ. Μέτρησε συνολικά 16 γκολ και 11 ασίστ σε 33 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Την επόμενη χρονιά όμως (2014-15) έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Αρτέμ Κράβετς, μετρώντας συνολικά μόλις 3 γκολ και 1 ασίστ σε 13 αγώνες, κάτι που τον οδήγησε τελικά και στη διετία των δανεισμών στο «Νησί».

 

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι × = 42