Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 για τον εμβολιασμό – Σύγχυση με την 4η δόση

Έκτακτη ενημέρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. Η ενημέρωση και οι διευκρινίσεις για την 4η δόση θα δοθούν από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας στις 17:00, για να υποβληθούν σε rapid test για την είσοδό τους στην αίθουσα Τύπου.

Ανεπαρκή δεδομένα για τη δεύτερη αναμνηστική δόση

Τη Δευτέρα 27/6 άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση για την ηλικιακή ομάδα 30-59 όμως η επικρατεί σύγχυση καθώς η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελος της δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε αυτές τις ηλικίες. Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22».

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × 5 =