Άνοιξαν οι ουρανοί: Επιτέλους αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς – Ποτάμια οι δρόμοι στη Ποσειδώνος και στη Βουλιαγμένης(Εικόνες)

Κλειστό το Ελληνικό – Μία εγκλωβισμένη στις Τρεις Γέφυρες – 53 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική – Διακοπή ρεύματος σε Γλυφάδα και άλλες περιοχές

Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την έντονη κακοκαιρία που τις τελευταίες ώρες πλήττει την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Λόγω των έντονων βροχοπτόσεων έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

 

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σε ποτάμι μετατράπηκε την ίδια στιγμή, η λεωφόρος Ποσειδώνος.  Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Έκλεισε, αργά το απόγευμα, και η λεωφόρος Βουλιαγμένης. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Στο μεταξύ, γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες, στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, καθώς είδε τα νερά να φτάνουν ως τη μέση του οχήματός της, ωστόσο ιδιώτες που περνούσαν από το σημείο και την αντιλήφθηκαν, σταμάτησαν και τη βοήθησαν να απεγκλωβιστεί, οδηγώντας στη σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια στιγμή, 53 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Λόγω των έντονων φαινομένων, έκλεισε και το Ελληνικό.

Η βροχή πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το κέντρο της Αθήνας, τα Σεπόλια, τη Νίκαια, τη Βάρη, τον Ασπρόπυργο, τη Σαλαμίνα, την Ηλιούπολη, το Πέραμα και αλλού.

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη.

pi__2_
pi__3_
pi__4_
pi__5_
pi__6_
pi__7_
pi__8_
pi__1_

 

Ορισμένες προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για χαλαζοπτώσεις, με τη βελτίωση να αρχίζει ξανά από την Κυριακή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!».

Και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!) Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».

αφήστε ένα σχόλιο


5 − πέντε =