Όταν το μπόι υπολείπεται του αναστήματος

Εθεάθη  ο Γιάχος και στην τελευταία ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη για να δείξει και εκεί το μπόι του.

Πολιτικά πάντα μιλώντας εζυγίσθη, εμετρήθη και βρέθηκε ελλιπής. Θλιβερός πίσω από τη μάσκα της αξιοπρέπειας κρύβεται ένας θλιβερός τύπος που παρά την γερασμένη ηλικία του εξακολουθεί να διακατέχεται από συναισθήματα μίσους ξερολισμού και αλαζονείας χωρίς συναίσθημα χωρίς τσίπα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προβολή του. Ο ίδιος κυριευμένος από τη μανία της αυτοπροβολής μιλώντας συχνά για την αξιοπρέπεια του αυτοτσαλακώνεται θίγοντας αξιοπρέπειες άλλων ανθρώπων χωρίς τσίπα χωρίς αιδώ δείχνοντας την ποιότητα του.

Θιασώτης του αυριανισμού του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει ότι η ποιότητα και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου πηγάζει από τις πράξεις του. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές «για να κάνει σωστά την δουλειά» να μαζέψει και like από ένα αναγνωστικό κοινό που βρίσκεται σε σύγχυση και καταπίνει αμάσητο ότι βρώμικο του πετούν ανέβασε ένα άλλο «σουξέ» που αναφερόταν με υποτιμητικούς  και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίτζου χαρακτηρίζοντας τον golden boy καθώς επίσης και κατά του συμβούλου του δημάρχου Γιώργου Γκρίλλα κάνοντας λόγο για τεράστια απώλεια εσόδων και κατασπατάληση από τον δημοτικό κορβανά.

Η παλιά συνταγή της λάσπης και αναρωτιέται κανείς αν πράγματι έχει κάποια στοιχεία γιατί δεν τα πάει στον εισαγγελέα?  Άλλωστε είναι ένα σπορ που του έγινε συνήθεια αφού χρόνια τώρα στέλνει καταγγελίες γι όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από το δήμο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κι όλες καταλήγουν στον κάλαθο των απορριμμάτων όμως του αρέσει να  παριστάνει ο ίδιος τον εισαγγελέα?

Αρκεί να θυμηθούμε το παλιό του συνεταίρο και το χόμπι τους. Προφανώς δεν του είπαν, δεν έμαθε παρά το προχωρημένο του γήρας ότι όλοι έχουν οικογένειες παιδιά, συγγενείς και δεν είναι ωραίο να ξεσκίζει αξιοπρέπειες ανθρώπων γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνει και την δική του χαμηλή του αξιοπρέπεια και την δική του ποιότητα. Στην αλαζονική του προσπάθεια του να μαζέψει περισσότερα like ο ορυμαγδός των συκοφαντικών posts πολλαπλασιάζεται. Οικτρός πολιτικά,  πουλάει μούρη ότι ήρθε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές (332) και θα ταράξει την δημοτική αρχή στη νομιμότητα προφανώς νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς αναγνώστες όταν ο αναμορφωτής δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου βγήκε πανελλαδικά πρώτος με το εκκωφαντικό ποσοστό του 84%.

Πάνω στην εκδικητική του φούρλα απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο που αρέσκεται, που γουστάρει και μασάει από σκανδαλολογία που αφήνεται στη σπέκουλα και την διαδικτυακή ελαφρότητα συμπεριφέρεται σαν πολιτικός καραγκιόζης. Το ίδιο έκανε πριν μήνες και με εμένα όταν ο ρεβανσισμός του ξεπέρασε κάθε όριο και έγραφε ασύστολα μειωτικά ψεύδη.

Αν και ηλικιωμένος έχει μέσα του ριζώσει η αλαζονεία, ο ξερολισμός, τολμώ να πω ακόμη και η κακία. Η αρρώστια του να ξεχωρίζει και να φανεί (πολιτικά) ψιλότερος τον έχει κάνει να δείχνει ακόμη κοντύτερος μιας και δεν μπορεί να καταλάβει ότι το μπόι του δεν χωράει πια σε κανένα posts μιας και αποδεικνύεται κοντύτερο του αναστήματος, μιας και δεν θέλει να καταλάβει  ότι, «Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι. Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του» . Αυτό θα πρέπει κάποτε να το καταλάβει γιατί το μόνο που κατορθώνει τροχίζοντας τα νύχια του στο γιαούρτι είναι να δείχνει την ποιότητα και το επίπεδό του.  

Κανείς δεν έχει την όρεξη να ασχοληθεί μαζί του, ξέροντας κι όλας τι ακριβώς πρεσβεύει. Κανείς δεν επιθυμεί να κατέβει στο επίπεδο του. Κανείς δεν θέλει ανάρμοστες συμπεριφορές που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Ας το καταλάβει κάποτε.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 3 = τέσσερα