Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 28 Απρίλη στις 6.30 το απόγευμα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.

Η μνημονιακή κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας, σε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα εξωτερικού, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, με στόχο να γίνει η ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως την Κυριακή.

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους τοκογλύφους δανειστές για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, περνούν άλλοι 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως επίορκοι και εξαιτίας των συγχωνεύσεων και των λουκέτων που προωθούνται σε οργανισμούς του Δημοσίου, ενώ παράλληλα προωθούνται αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις. Με το ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωρά στη διατήρηση των χαρατσιών, σε νέα μείωση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συνέχιση της εξοντωτικής φοροληστείας και στην νέα απόπειρα τρομοκράτησης ανέργων και εργαζομένων.

Με λίγα λόγια θα έχουμε την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, ο μοναδικός δρόμος για να σταματήσει ο κατήφορος και να μπει φρένο στην πλήρη φτωχοποίηση των εργαζομένων και του λαού, είναι ο μαζικός ενωτικός αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Αντιδρούμε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική που διαλύει και ξεπουλά τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα – το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Κυριακή 28 Απριλίου στο Σύνταγμα στις 6.30 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Στο συλλαλητήριο αυτό καλεί και το συντονιστικό των συλλογικοτήτων των 3ΔΕΝ «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !»

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

e-mail : epitropi3den@gmail.com, ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.com

26/4/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στη βουλή για να συζητηθεί το Σάββατο και να ψηφιστεί επειγόντως την Κυριακή 28/7 είναι μια ακόμα βάρβαρη πράξη στο σήριαλ της φτωχοποίησης του και του αντιδημοκρατικού κατήφορου της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Σε πλήρη σύμπλευση με τις απαιτήσεις της τρόικας (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ.), για εξασφάλιση των δανειστών, των τραπεζών και της διατήρησης της οικονομικής εξουσίας των κατόχων του πλούτου, εντείνουν τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών με τη συνέχιση του χαρατσιού, προωθούν απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών κ.α. Στις 111 σελίδες του νομοσχέδιου επιβάλλονται αλλαγές σε ένα ετερόκλητο εύρος θεμάτων (από τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέχρι την έναρξη πειθαρχικής δίωξης υπαλλήλων ταυτόχρονα με την κλήση τους σε πειθαρχικό). Χαρακτηριστικό της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές προωθούνται σε ένα μόνο άρθρο για να μην υπάρξουν απρόβλεπτες απορρίψεις πλευρών του.

Για τη φοροληστεία και τη συνέχιση του χαρατσιού έχουμε ενδεικτικές μεθοδεύσεις. Η κυβέρνηση δεν διστάζει να παρακάμψει ακόμα και την απόφαση του ΣΤΕ για αντισυνταγματικότητα συνέχισης του χαρατσιού πέραν των 2 χρόνων, μετονομάζοντας το από ΕΕΤΗΔΕ (Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων) σε ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων). Προσπαθεί να καλύψει την ένταση της φοροληστείας με την προβολή της «έκπωσης» του 15% και της ρύθμισης διακανονισμών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όμως, η λαϊκή πλειοψηφία δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση, πόσο μάλλον να πληρώσει φόρους οποιουδήποτε ύψους, ήδη το 1/3 είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ενώ όσες δόσεις, επιμηκύνσεις, διακανονισμοί και να υπάρξουν δεν μπορούν να εξοφληθούν από τα λαϊκά στρώματα που φορτώνονται με όλο και περισσότερα βάρη ταυτόχρονα με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις περικοπές των κοινωνικών παροχών. Παράλληλα βέβαια, προβλέπονται ψηλά επιτόκια σε μικρές καθυστερήσεις εξόφλησης δόσεων και νομοθετούν κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Γίνεται φανερό ότι όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας ξεζουμίζουν. Φτάνει πια ! Τέρμα η μοιρολατρία και η παθητικότητα, Να σταματήσει η φοροληστεία του λαού. Να πληρώσουν αυτοί που αρπάζουν τον πλούτο, Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν οι λαϊκές αντιδράσεις. Να γίνει μαζική, οργανωμένη, συλλογική η προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη. Αν συμπορευτούμε όλοι, δεν θα αντέξουν. Μαζί με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να κλονιστεί η εξουσία τους.

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.30 μμ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ (Όθωνος & Αμαλίας)

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !

email : laikistasipliromon@gmail.com, ιστολόγιο : http://laikistasipliromon.wordpress.com/

 

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − = 3