ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ)

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την “έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ύδρας”.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε ομόφωνα διαλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει ομόφωνα για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεση του Δήμου Ύδρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, στην ιδιωτικοποίηση του ιστορικού λιμανιού της Ύδρας. Πολλώ δε μάλλον στην πιθανότητα ανάληψης της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ιστορικού λιμανιού μας από τουρκική εταιρεία. Η Ύδρα για ιστορικούς και μόνο λόγους δεν αντέχει σε μια τέτοια παραχώρηση».

Το ψήφισμα θα αποσταλεί μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, στους Υπουργούς Ναυτιλίας, Παιδείας, Οικονομικών, Πολιτισμού, Βουλευτές, Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο κλπ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ύδρας, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

 

 

Από το Δήμο

αφήστε ένα σχόλιο


7 × = σαράντα δυο