ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Για μία «δύσκολη ημέρα» και για επικίνδυνα φαινόμενα στα πελάγη όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι μίλησε στο nooz o γνωστός μετεωρολόγος, πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Νίκος Καντερές, ο οποίος προέβλεψε χιόνια και στην Αττική και νέο εντονότερο κύμα ψύχους από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Καντερές ανέφερε πως οι άνεμοι πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ισχυροί, στα 8 με 9 ως και 10 μποφόρ από τον Καφηρέα και στο βόρειο Αιγαίο.

Σημείωσε πως παρατηρείται επιδείνωση σε όλη την Ελλάδα – κυρίως σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα- , λόγω ενός συνδυασμού ισχυρών πιέσεων στα Βαλκάνια με χαμηλό που κινείται δυτικά της Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε, οι ισχυροί άνεμοι στο Λεκανοπέδιο θα συνοδευτούν με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας στους δέκα βαθμούς. «Έχουμε αρχίσει να νιώθουμε την ψυχρή εισβολή με τις χαμηλές θερμοκρασίες» σημείωσε, αναφερόμενος σε σύστημα που μεταφέρθηκε από την Ευρώπη.

Η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως την Πελοπόννησο με βροχές και καταιγίδες και με χιόνια στα ορεινά όπως είπε. Στην Αττική θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και χιονόνερο στα βόρεια, ωστόσο δεν θα το «στρώσει».

Βελτίωση θα υπάρξει από αύριο Τετάρτη. Στη δυτική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα θα έχουμε ηλιοφάνεια αλλά οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν ισχυροί. Ο καιρός θα «καθαρίσει» από την Πέμπτη ενώ από την Παρασκευή ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από τη Δευτέρα με τον υδράργυρο να κάνει μεγαλύτερη βουτιά από την τρέχουσα.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Μιχαλοπούλου

Πηγή: nooz

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = έξι