ΧΑΟΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ – ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε το κύμα χιονιά που σάρωσε τη χώρα καθώς πολλές περιοχές να μην είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον χιονιά.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετώπισε η Θεσσαλονίκη, όπου χθες λόγω της χιονόπτωσης προσκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης με χιλιάδες οδηγούς να ακινητοποιούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Στη Νέα Εγνατία στο ύψος της Βούλγαρη, δεν εκινείτο κανένα όχημα ενώ σημειωτόν διεξάγονταν η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στον περιφερειακό.

Εμειναν χωρίς αλάτι
Την κατάσταση έκανε πιο δύσκολη το γεγονός ότι ο δήμος ξέμεινε από αλάτι. “Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν. Τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι πέτρωσε. Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε”, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”. Όπως επισήμανε φορτηγά του δήμου έριχναν αλάτι στους δρόμους, εργαζόμενοι με κομπρεσέρ έσπαγαν τον πάγο και εργαζόμενοι στην καθαριότητα ρίχτηκαν στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

“Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη”, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και απηύθυνε έκκληση στον ΟΑΣΘ “να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία”, στον Εμπορικό Σύλλογο “να μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο”, στους καταστηματάρχες “να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους” και στους πολίτες “να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη”.

Αργα το βράδυ της Τρίτης «ξεμπλόκαραν» οι δύο από τις έξι μεγάλες αλατιέρες -είχε παγώσει το αλάτι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών- και άρχισαν τα δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ συνεργείο 40 ατόμων θα μετέφερε σακούλες με αλάτι σε περιοχές όπου εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα από τα χιόνια. Ο δήμος Θεσσαλονίκης παράλληλα κάλεσε τους δημότες που επιθυμούν να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους να προμηθευτούν αλάτι από τα 50 ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη.

Ολο το βράδυ συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης εργάζονταν σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση.

Μόνο τα 130 από τα 480 λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα λειτουργήσουν
Νέα ταλαιπωρία αναμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα. Με προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, γίνεται η κίνηση των αστικών λεωφορείων προς και από Καλαμαριά, Κηφισιά, Άνω Πόλη, Κρυονέρι, Πολίχνη και Συκιές. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε επίσης, ότι πολλά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν γιατί οι δήμοι δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Μεγάλη ταλαιπωρία στα αεροδρόμια
Εκτός από κυκλοφοριακά προβλήματα και αποκλεισμούς κατοίκων, προκλήθηκε χάος και στις πτήσεις, αφού αρκετά αεροσκάφη δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια προορισμού τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ανέμων, κάποιες πτήσεις εκτρέπονται προς τον ΔΑΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), μέχρι αργά το μεσημέρι οι πτήσεις Eurowings από Ντίσελντορφ για Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” . Επίσης, στην Αθήνα προσγειώθηκαν τελικά η πτήση της Transavia από ‘Αμστερνταμ, η πτήση της Germanwings από Στουτγκάρδη καθώς και δυο πτήσεις της Aegean από Λάρνακα και Μόναχο. Επίσης ακυρώθηκαν οι πτήσεις της Ryanair από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και σε περιφερειακά αεροδρόμια με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις προς αυτά να ακυρωθούν. Δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις της ΟΑ από Αθήνα προς Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ικαρία, Μυτιλήνη και της Aegean από Αθήνα προς Σμύρνη.

Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να προωθήσουν το συντομότερο δυνατόν τους επιβάτες προς τους προορισμούς τους με επόμενες πτήσεις, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που αναλαμβάνουν τα έξοδα διαμονής τους, έως ότου αναχωρήσουν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές
Την Τρίτη  και ενώ η κακοκαιρία βρισκόταν στο ζενίθ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τσιτζικώστα να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

  • Τον μητροπολιτικό δήμο Θεσσαλονίκης
  • Το νομό Κιλκίς
  • Το Νομό Σερρών
  • Το Νομό Πιερίας
  • Το νομό Χαλκιδικής

Επίσης, ο κ.Καπάκης εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους:

  • Σαμοθράκης
  • Σουφλίου
  • Διδυμοτείχου
  • Ορεστιάδας
  • καθώς και τις Φέρες στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο Νομός Έβρου, καθώς και η Ανατολική Μακεδονία.

Επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αιγιαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί ήδη η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Κύμη.

Δραματική η κατάσταση σε Αλόννησο, Σκόπελο και Κύμη

Στο μεταξύ δραματική ήταν η κατάσταση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η κατάσταση στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου που από το Σάββατο έχει πλήξει με τον πιο σφοδρό τρόπο η κακοκαιρία με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καλυφθεί από χιόνι και να είναι κλειστοί και να υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση έπληξαν κυρίως την Αλόννησο όπου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έσπασαν οι σωληνώσεις, ενώ για το ρεύμα ζητήθηκε βοήθεια από το Βόλο για να αποκατασταθεί η ζημιά με τον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη να φοβάται για τη ζωή των συμπολιτών του καθώς τα προβλήματα παρατηρούνται εδώ και 5 ημέρες.

Στο νησί κατέφθασαν το απόγευμα της Τρίτης 15 πυροσβέστες και στρατιώτες αλλά και μηχανήματα για να βοηθήσουν να ανοίξουν οι δρόμοι και να κοπούν τα δένδρα που έχουν πέσει. Οι προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν από παραθεριστικές κατοικίες οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για πέντε ημέρες, δεν ευοδώθηκαν καθώς το χιόνι στους οικισμούς φτάνει τα 2,5 μέτρα.
Εκτός από το Πατητήρι που το χιόνι φτάνει το 1,5 μέτρο, στους οικισμούς ξεπερνά τα δύο. «Όσες βλάβες αποκαταστήσαμε χθες, επανήλθαν σήμερα καθώς η χιονοθύελλα σκέπασε τα πάντα«, τόνισε ο δήμαρχος.

Δραματική είναι η κατάσταση και σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και ιδίως στην Κύμη. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ακόμη και το νοσοκομείο της Κύμης μοιάζει με «ιγκλού», καθώς έχει θαφτεί από το χιόνι. Η είσοδος του δεν είναι προσβάσιμη λόγω του χιονιού, ενώ πόρτες και παράθυρα του έχουν πιάσει πάγο!

Χωρίς νερό στο Βόλο
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Βόλος από τη σφοδρή κακοκαιρία που συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις. Το ύψος του χιονιού ακόμα και στην παραλία του Βόλου ξεπέρασε τα 10 εκατοστά, ενώ στον περιφερειακό και τα προάστια προς τον Άνω Βόλο το χιόνι έφθασε χθες τα 40 εκατοστά και η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού επικρατεί παγετός.

Εκχιονιστικά μηχανήματα κατέβαλαν χθες προσπάθειες να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου έριχναν στους δρόμους τόνους αλατιού και θαλασσινού νερού για να ξεπαγώσουν τα οδοστρώματα.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αλυσίδες, αφού επικρατεί παγετός.
Πολύ σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αφού υπάρχουν πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού εξ’ αιτίας υπερκατανάλωσης και μεγάλων ζημιών από σπασίματα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση και να πολλαπλασιαστούν τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, καθώς αναμένεται νέα σφοδρή χιονόπτωση.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Εβρος
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Εβρος, εξαιρουμένων των δημοτικών ενοτήτων Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.), ενώ τα μηχανήματα των δήμων και της Π.Ε. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο (επαρχιακό και εθνικό). Στην προσπάθεια αναμενόταν να συνδράμει και ο στρατός.

Λόγω της έντασης και της διάρκειας των καιρικών φαινομένων και παρά τον έγκαιρο σχεδιασμό αντιμετώπισής τους, σε ένα νομό που οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, οι προϋπολογισμένες ποσότητες αλατιού έχουν εξαντληθεί, με τις ανάγκες νέου ανεφοδιασμού σε συνδυασμό και με την ενοικίαση των μηχανημάτων να προβληματίζουν ιδιαίτερα τις δημοτικές αρχές, δεδομένου ότι το κόστος τείνει να γίνει δυσβάσταχτο για τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Στα όριά του βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Σαμοθράκης, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα. «…Οι άνθρωποι αλλά και ο εξοπλισμός έχουν φτάσει στα όριά τους, οι προκαλούμενες δαπάνες από την κίνηση των μηχανημάτων ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, η παροχή έκτακτης βοήθειας είναι επιτακτική…Αν δεν μας δοθεί οικονομική βοήθεια για τη δυνατότητα έκτακτης πρόσληψης εργατών, χειριστών και την προμήθεια καυσίμων, ο μηχανισμός και το σχέδιό μας θα καταρρεύσει, καθώς η πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας δίνει συνέχιση των καιρικών φαινομένων» εκτιμά ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού.

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα
Τεράστια είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου από τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τις περιοχές του Νομού Έβρου.

«Ο Έβρος τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε καταναλώσει περίπου 2 χιλιάδες τόνους αλάτι και περιμένουμε αύριο να έρθουν ακόμη 400 τόνοι. Απόψε πρέπει να παλέψουμε με τα αποθέματα που μας έχουν απομείνει. Θα είναι δύσκολη νύχτα» δήλωσε ο  αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στο iefimerida και τον Ιάσωνα Πιπίνη.

Μέχρι πριν από λίγο ο κεντρικός άξονας της Ορεστιάδας παρέμεινε κλειστός για ώρες λόγω της χιονόπτωσης και επειδή δίπλωσε μια νταλίκα. Ουσιαστικά η πρόσβαση από την Ορεστιάδα προς το Διδυμότειχο γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους. «Η κακοκαιρία είναι χειρότερη και από εκείνη του 2005, υπάρχουν περιοχές όπου δεν μπορούν να πάνε τα μηχανήματα του Δήμου λόγω της έντονης χιονόπτωσης», δηλώνει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, τα προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο χθες ήταν τεράστια και τα μηχανήματα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αδύνατο να ανοίξουν τους ορισμένους οδικούς άξονες με αποτέλεσμα να αποκλειστούν χωριά.

Στην περιοχή του Διδυμοτείχου η κατάσταση χθες ήταν πολύ δύσκολη για τις μετακινήσεις, πολλά χωριά παρέμειναν αποκλεισμένα, ενώ σε πολλές περιοχές υπήρξε και διακοπή στην υδροδότηση. Επίσης και στο Διδυμότειχο τα μηχανήματα του Δήμου δεν μπορούσαν να φθάσουν σε πολλές περιοχές για να απομακρύνουν το χιόνι και να ανοίξουν δρόμους, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. «Έχουμε μεγάλη χιονόπτωση. Σε πολλά σημεία δεν μπορεί να γίνει αποχιονισμός, δεν μπορούν να φθάσουν τα μηχανήματα. Είχαμε ανεμοθύελλα, υπάρχει κίνδυνος σε πολλά σημεία για τα αυτοκίνητα», δήλωσε στο iefimerida ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης ενημερώνοντας ότι ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας έδωσε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο βόρειο τμήμα του Έβρου, που περικλείει τις περιοχές Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Μάνδρα και Λάβαρα, αφού υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν οδηγοί.

Τέλος, όπως δήλωσε στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο Δήμος διαθέτει μόνο 3 μηχανήματα και χρειάζεται να νοικιάζει άλλα 14 μηχανήματα από ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κονδύλια για την ενοικίαση των μηχανημάτων δεν επαρκούν. «Έχουμε μια έκταση που περιλαμβάνει 34 χωριά και την πόλη του Διδυμοτείχου, χρειαζόμαστε πολλά μηχανήματα» τονίζει ο κ. Πατσουρίδης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Μακεδονία
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστου Μέτιου οι δήμοι Καβάλας και Παγγαίου και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι κατά τόπους δήμαρχοι των περιοχών.

Η μεγάλης έντασης χιονόπτωση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ψυχρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστο το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ανατολικής Μακεδονίας.

Τα προβλήματα στην Πελοπόννησο
Προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα ορεινά οδικά δίκτυα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, όπου σε αρκετά σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ παράλληλα γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου. «Eχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ανοικτό όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και να μην έχουμε κανέναν αποκλεισμό», στμπλήρωσε.
Επίσης, ανέφερε ότι όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αργολίδα, με σκοπό να γίνει μία πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα που ενδεχομένως έχει προκαλέσει ο παγετός, κυρίως στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των παραγωγών.

Αποκλεισμένα χωριά στη Λέσβο

Ο χιονιάς που έπληξε τη Λέσβο συνεχίζει να ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του νησιού. Αποκλεισμένα παρέμεναν έως αργά το βράδυ της Τρίτης τα χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου, η Συκαμιά και η Σκάλα Συκαμιάς, η Άργενος, η Πελόπη, η Κάπη, η Κλειού, το Υψηλομέτωπο, ο Λεπέτυμνος όπως και τα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου, Μεγαλοχώρι, Νεοχώρι, Ακράσι και Αμπελικό. Στα περισσότερα από τα συγκεκριμένα χωριά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς πολλά απ’ αυτά είναι περισσότερες από 15 ώρες χωρίς ρεύμα.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Στρατού, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για τη διάνοιξη των δρόμων σε ολόκληρη τη Λέσβο, καταβάλλοντας το μέγιστο των προσπαθειών τους, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + 5 =