T’ ΑΚΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ??? «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Για παγκόσμιο διασυρμό του Αγίου Όρους έκανε λόγο από τις Καρυές όπου βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ειδικά μάλιστα μετά τις πρόσφατες ποινικές διώξεις σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου για τις ανταλλαγές ακινήτων στην Βιστωνίδα. Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμή του η Ιερά Κοινότητα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο Ελληνικό Κράτος «οι ειρημένοι, κατά το κατηγορητήριον παραπεμπτικόν βούλευμα, εκινήθησαν αξιοποίνως εις πολυπράγμονας πρωτοβουλίας και ενεργείας πέραν και επί υπερβάσει των μοναχικών καθηκόντων αυτών».

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στέλνει στο εδώλιο 14 από τους 32 συνολικά κατηγορούμενους της υπόθεσης, δικαιώνοντας την έρευνα του ALPHA που από το καλοκαίρι του 2008 έφερνε στο φως στοιχεία και ονόματα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ο ALPHA αποκάλυψε τα αλλεπάλληλα ραντεβού του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου με πρόσωπα-«κλειδιά» στα υπουργεία. Όπως τόνισε ο Παναγιότατος «ο διασυρμός τον οποίον υφίσταται ο Ιερός Τόπος εξαιτίας των, επί σειράν ετών, είναι μέγας. Η τροπή της υποθέσεως, ανεξαρτήτως της εκβάσεως της επικειμένης δίκης, διδάσκει ότι δεν είναι πρέπον να εγκαταλείπουν οι μοναχοί την μοναχικήν άσκησιν και να επιδίδωνται εις έργα κοινωνικής αποστολής, δια την πραγματοποίησιν των οποίων καταλληλότεροι είναι οι λαϊκοί και η εν τω κόσμω στρατευόμενη Εκκλησία».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ακόμη, ότι οι διώξεις κατά του Βατοπεδίου λύπησαν την Μητέρα Εκκλησία, που μέχρι σήμερα έδειξε ανοχή και σύνεση. Όπως είπε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας «ο πειρασμός της εκκοσμικεύσεως προσβάλλει και τινάς των Αγιορειτών αδελφών και πρέπει να τονισθή και να επισημαίνηται συνεχώς και επανειλημμένως η διαφορετική αποστολή του μοναχού, ίνα μη μετατρέπηται ούτος από ανθρώπου προσευχής και αφιερώσεως, είς απλούν κοινωνικόν εργάτην η -όπερ χείρον- και επιχειρηματίαν».

Τ  άκουσες τα νέα παππούλη???

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 2