ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

«Πού είναι ο Τσίπρας; Έχασα το παιδί μου. Μπορεί αύριο να το χάσει ένας άλλος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρωθυπουργός μας. Πού είναι η ευαισθητοποίησή του;», είπε ο κ. Παρασκάκης – Πρωτοφανές «κουκούλωμα»: Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα!
Ενας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη έφυγε από τη ζωή μετά από τη μοιραία επέμβαση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις για τον θάνατο της μικρής.
Οι παραλείψεις στην υπόθεση της εξαδέλφης του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την κλοπή των οπιούχων φαρμάκων που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι απίστευτες και ο πατέρας της Μελίνας ρωτά γιατί όλα αυτά τα «περίεργα» συμβαίνουν στην οικογένειά του και ξεσπά κατά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μάνος Παρασκάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης του και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει δείξει καμία απολύτως ευαισθητοποίηση για το θέμα.

Ο κ. Παρασκάκης αναφέρθηκε επίσης και στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα της Μελίνας, του είχε υποσχεθεί ότι θα μιλούσε στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της τετράχρονης, αλλά φαίνεται ότι δεν το έκανε.

«Είναι ένας μήνας ρε παιδιά. Μου δημιουργείται η περιέργεια εκ του μηδενός, μου δημιουργούνται ερωτήματα, γιατί σε εμένα, γιατί αυτά τα περίεργα στην οικογένειά μου», είπε ο κ. Παρασκάκης και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Έχω χάσει τον κ. Μιχελογιαννάκη. Πού είναι ο Τσίπρας; Είχε πει θα του το μεταφέρει».

«Πού είναι η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Έχασα το παιδί μου. Μπορεί αύριο να το χάσει κάποιος άλλος, ένας άλλος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πρωθυπουργός μας, πρωθυπουργός όλου του κόσμου, πού είναι η ευαισθητοποίησή του;», είπε για τον κ. Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, ο πατέρας της τετράχρονης ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου και κάλεσε τους Έλληνες να σταθούν δίπλα του με την παρουσία μου, «όταν έρθει η στιγμή», ενώ σημείωσε με νόημα: «Ένας μεγάλος Έλληνας, ο Καραϊσκάκης είχε πει: «πότε είμαι άγγελος, πότε είμαι διάολος». Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι άγγελος…».

Όλα αυτά ενώ δεν έχουν βγει ακόμη τα πορίσματα των ιστολογικών εξετάσεων για το κοριτσάκι, έναν ολόκληρο μήνα αφότου έφυγε από τη ζωή.

Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα!

Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πειθαρχικό για την αναισθησιολόγο της Μελίνας και εξαδέλφη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καθώς έπειτα από τον θάνατο της μικρής στην Κρήτη, έγινε γνωστό πως η γυναίκα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είχε υπεξαιρέσει από τα φαρμακείο του νοσοκομείου οπιούχα σκευάσματα.

Ωστόσο, το πειθαρχικό δεν έγινε γιατί ο φάκελος που έφτασε στα χέρια των μελών του πειθαρχικού έγραφε άπλα ότι είχε γίνει απώλεια οπιούχων σκευασμάτων και δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα της αναισθησιολόγου.

Κι όμως, παρότι η ίδια παραδέχθηκε πως υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποκρύφτηκε ποιος πήρε τα φάρμακα.

Από όλα αυτά προκύπτει πρωτοφανής μεθόδευση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να καλυφθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας παρότι η ίδια η Νεκταρία Πολάκη σε διαδοχικές δηλώσεις και συνεντεύξεις της έχει παραδεχθεί ότι εκείνη είναι το πρόσωπο που πήρε τις πεθιδίνες χωρίς προηγουμένως να ζητήσει άδεια.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μπόρεσε να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση και διέκοψε τη συνεδρίασή του λίγο μετά την έναρξή της. Τα μέλη του αποφάσισαν να στείλουν τον φάκελο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη σημείωση ότι λείπουν από αυτόν σημαντικά έγγραφα και στοιχεία, που να στοιχειοθετούν το αίτημα για παραπομπή της αναισθησιολόγου.

Από ιατρικές πηγές σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το πειθαρχικό συμβούλιο λαμβάνει φάκελο στον οποίο δεν περιγράφεται το αδίκημα και δεν παραπέμπεται συγκεκριμένο άτομο.

Είναι απίστευτο ότι στον φάκελο που έλαβε το υπουργείο Υγείας από την ΥΠΕ δεν παραπέμπεται η αναισθησιολόγος για αδίκημα το οποίο η ίδια έχει ομολογήσει ότι διέπραξε. Σύμφωνα με την απερχόμενη διοίκηση των νοσοκομείων (Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ), η απόφαση του ΔΣ με την οποία παραπέμπεται η κα. Πολάκη στην ΥΠΕ για πειθαρχικό έλεγχο εστάλη στις 23/9/2015. Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν επίσης και στη «διαδρομή» του φακέλου από την ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας.

Οι δηλώσεις της κυρίας Παγώνη είναι αποκαλυπτικές: «Η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά από το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».

protothema.gr

αφήστε ένα σχόλιο


6 × = έξι