ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!

Οριστική ρήξη πλέον στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά μετά από “τελεσίγραφο” του προέδρου της ΝΔ. Προέχει η στήριξη της εθνικής προσπάθειας της κυβέρνησης διαμηνύει ο πρώην πρωθυπουργός που “φωτογραφίζει” εξελίξεις στην κεντροδεξιά μετά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

samaras-karamanlis-

Μια κίνηση τακτικής του Σαμαρικού στρατοπέδου με σκοπό να πιέσουν τον πρωην πρωθυπουργό να στηρίξει τον πρόεδρο της ΝΔ την ώρα που η απήχησή του στο κόμμα συρρικνώνεται απελπιστικά, εκλήφθηκε ως εκβιαστικό μήνυμα από την πλευρά του κ. Καραμανλή και σύμφωνα με τις πληροφορίες αποτέλεσε την “ταφόπλακα” στις σχέσεις μεταξύ του πρώην και του νυν επικεφαλής του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά φέρεται να έπεισαν τον πρώην πρωθυπουργό να στείλει “τελεσίγραφο” μέσω τρίτου στον Κ. Καραμανλή με υπονοούμενα για τα δάνεια της ΝΔ την περίοδο που εκείνος ηγείται του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Καραμανλής εξοργίστηκε και αντέδρασε “τραβώντας” πίσω όλα τα δικά του στελέχη και διαμηνύοντας ότι έχει πλέον καταλήξει οριστικά στην απόφαση να πάρει πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του κεντροδεξιού χώρου αμέσως μετά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους επάνω στο κρίσιμο εθνικό θέμα.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν άνθρωποι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό ο “Καραμανλής μιλάει με πράξεις και όχι με λόγια” αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αποφασίσει ο Κ. Καραμανλής θα είναι “τελεσίδικες” με ότι αυτό σημαίνει για την σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο πρωην πρωθυπουργός είναι “θιασώτης αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης για εθνικούς λόγους” ενώ, συνεχίζουν, επιμένει να λέει στους συνομιλητές του ότι “προέχει να μη βουλιάξει η Ελλάδα γιατί θα βουλιάξουμε όλοι μαζί”

Εντούτοις, όπως διαβεβαιώνουν “οριστικά πλέον οι σχέσεις Καραμανλή και Σαμαρά αποτελούν ιστορία την οποία ο νυν προεδρος της ΝΔ θα πρέπει να τη διαβάσει πολύ καλά στο μέλλον”.

Εντωμεταξύ φαίνεται πως έχει επιλεγεί και η “πρωτεύουσα” της κίνησης του πρώην Πρωθυπουργού, όταν θα έρθει η ώρα να εκδηλώσει τις πρωτοβουλίες του και αυτή δεν είναι άλλη από τη Θεσαλονίκη, όπου οι “Σαμαροφρουροί” όπως αποκαλούνται από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού δεν μπορούν να “επιτελέσουν την αποστολή τους όπως στην Αθήνα…”

Μάλιστα, ένα νέο δείπνο κορυφαίων καραμανλικών στελεχών της Βόρειας Ελλάδας, έγινε την Τρίτη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, στο εστιατόριο Clochard στην συμπρωτεύουσα. Εκεί έκατσαν παρέα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ,  ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης – επί Καραμανλή- Βάκης Φραντζής

Με πληροφορίες από το parapolitika.gr

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × 6 =