ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ… ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ! ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΑΔΩΝΙ ΚΙ ΕΣΥ!

Δύο ημέρες μετά την εμφάνιση της Πόλας Ρούπα με επιστολή και ο σύντροφός της, Νίκος Μαζιώτης, παρεμβαίνει μέσα από τη φυλακή με ένα κείμενο στο οποίο κάνει λόγο για παρεμβάσεις και πολιτικές πιέσεις εναντίον του κατονομάζοντας τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα κατηγορεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, τον διευθυντή και τον αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών πως ενήργησαν ώστε να του απαγορευθεί να μιλήσει τηλεφωνικά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι με αυτόν τον τρόπο στέρησαν τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 200 περίπου κρατούμενους.

Αναλυτικά το κείμενο Μαζιώτη:

«Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στο Πολυτεχνείο Αθήνας δημόσια πολιτική εκδήλωση από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ με θέμα: «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση» στην οποία θα μιλούσα τηλεφωνικά από τις φυλακές Διαβατών ως μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Σκοπός αυτής της δημόσιας πολιτικής εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η τεράστια σημασία του ένοπλου αγώνα ως αναπόσπαστου κομματιού του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, η άρρηκτη σχέση του με το επαναστατικό κίνημα, η αναγκαιότητα της ένοπλης κοινωνικής επανάστασης στις σημερινές συνθήκες όπου το σύστημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση και είναι απονομιμοποιημένο στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας και του λαού. Να υπενθυμίσω ότι παρόμοια δημόσια πολιτική εκδήλωση είχε διοργανωθεί στις 9 Οκτωβρίου από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της κατάληψης Terra Incognita στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου είχα μιλήσει τηλεφωνικά.

Παραμονές της εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, ένας από τους γνωστούς δήμιους του ελληνικού λαού, από τους πιο ένθερμους προσκυνημένους της υπερεθνικής ελίτ και των δανειστών και οπαδούς της πολιτικής και κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται για τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος και κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζητά παρέμβαση έτσι ώστε να απαγορευτεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, στην οποία θα μιλούσα μέσα από τη φυλακή Διαβατών.

Όντως, μετά από πολιτική παρέμβαση δίνεται εντολή στη διεύθυνση φυλακών Διαβατών και συγκεκριμένα στο διευθυντή Σταυρόπουλο και στον αρχιφύλακα Βαλσάμη να κλείσουν και τα οχτώ τηλέφωνα του ισογείου των φυλακών όπου κρατούμε για να μην μπορώ να πάρω τηλέφωνο και να μιλήσω στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Τα τηλέφωνα του ισογείου της φυλακής έμειναν κλειστά από το μεσημεριανό άνοιγμα της φυλακής, από 2.15 έως 7.45 που κλείνει η φυλακή το βράδυ, στερώντας παράνομα εκτός από εμένα το δικαίωμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 200 περίπου κρατούμενους. Αρχικά οι ανθρωποφύλακες μας έλεγαν ότι τα τηλέφωνα είναι χαλασμένα. Τα ίδια είπε ο αρχιφύλακας Βαλσάμης στην τετραμελή αντιπροσωπεία των κρατουμένων στην οποία συμμετείχα κι εγώ. Μπροστά στους κρατούμενους του απάντησα ότι λέει ψέματα και ότι είναι παράνομη η στέρηση του δικαιώματος στην επικοινωνία. Η απάντηση του αρχιανθρωποφύλακα ήταν να τρομοκρατεί και να ασκεί πιέσεις στους κρατούμενους να μην έρχονται σε επαφή μαζί μου και να μην μπαίνουν στο κελί μου γιατί αυτό είναι παράνομο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχιφύλακας Βαλσάμης έχει καλέσει στο γραφείο του κρατούμενους για να τους ανακρίνει πάνω στο τι συζητάνε μαζί μου ή ασκεί πιέσεις να μην έρχονται σε επικοινωνία μαζί μου. Τελικά ο αρχιφύλακας Βαλσάμης ομολόγησε σε εκπρόσωπο των Αλβανών κρατουμένων του ισογείου που συνομίλησε κατ’ ιδίαν στο γραφείο του ότι είχε πάρει εντολή να κλείσει τα τηλέφωνα για τρεις ώρες και τον απείλησε παράλληλα ότι αν εξακολουθήσουν οι κρατούμενοι να διαμαρτύρονται θα βάλει τα ΜΑΤ μέσα στη φυλακή.

Τελικά η «δημοκρατία» τους αποδεικνύεται ότι φοβάται παρά τις αντίθετες διακηρύξεις τους. Η δημοκρατία τους προβαίνει σε ενέργειες προληπτικής πολιτικής λογοκρισίας ακριβώς όπως κάνουν τα φασιστικά καθεστώτα. Γιατί όπως έχει πει ο Επαναστατικός Αγώνας το καθεστώς που ζούμε είναι φασιστικό. Ζούμε εδώ και χρόνια στο φασισμό της Τρόικας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ζούμε το φασισμό της οικονομικής υπερεθνικής ελίτ. Ζούμε τον φασισμό των ελληνικών κυβερνήσεων Κουίσλινγκ που προσκυνάνε τις αγορές και τους δανειστές της υπερεθνικής ελίτ.

Η ενέργεια να κλείσουν το τηλέφωνο του ισογείου των φυλακών Διαβατών για να μην μιλήσω αποδεικνύει ότι το καθεστώς φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα. Εδώ και δώδεκα χρόνια το καθεστώς στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, η ντόπια και υπερεθνική ελίτ, το πολιτικό σύστημα φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα. Φοβάται τις ενέργειές του, φοβάται το λόγο του. Φοβάται τα ισχυρά πολιτικά μηνύματα που εκπέμπει. Φοβάται το κάλεσμα του Επαναστατικού Αγώνα στο λαό για ανατροπή και επανάσταση. Φοβάται το κάλεσμα του Επαναστατικού Αγώνα για τη δημιουργία κινήματος που θα αποπειραθεί την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους. Φοβάται την αποσταθεροποιητική για το οικονομικό και πολιτικό σύστημα δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Φοβάται τους κρατούμενους μέλη της οργάνωσης, φοβάται εμένα που είμαι κρατούμενος και τραυματισμένος, με σπασμένο το δεξί χέρι, ανάπηρος ουσιαστικά από το ένα χέρι. Όμως όπως είπε και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα που έστειλε κείμενο παρέμβασης στην εκδήλωση στις 17 Οκτωβρίου, «όσες σφαίρες κι αν μας ρίξουν, δε θα μας λυγίσουν».

Το καθεστώς έχει ομολογήσει τουλάχιστον δύο φορές ότι φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα, μία το 2010 όταν είχαμε συλληφθεί παραμονές της υπογραφής του πρώτου μνημονίου όπου είχαν πει ότι: «ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα θα τελειώσει την οικονομία μέσα σε λίγες ώρες» και τώρα, με τη σύλληψη του συντρόφου αναρχικού Αντώνη Σταμπούλου όπου ο υπουργός Δημοσίας Τάξης έκανε δηλώσεις ότι «Η εθνική προσπάθεια για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση προϋποθέτει σε σημαντικό βαθμό την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η διασφάλισή του αποτελεί εθνικό χρέος και πρωταρχική κυβερνητική προτεραιότητα», συνδέοντας ευθέως τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα με τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί να παίξει. Όπως το ίδιο συνέβη τον περασμένο Απρίλιο με την επίθεση στο παράρτημα του Ντράγκι, του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος όπου συστεγαζόταν και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση της 17ης Οκτώβρη παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να μιλήσω πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή εκατοντάδων συντροφισσών και συντρόφων. Παρόμοια επιτυχία είχε η αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου. Ότι και να κάνουν δεν θα κατορθώσουν να μας φιμώσουν. Όσες σφαίρες και να μας ρίξουν αυτό που αποδεικνύουν είναι πως μας φοβούνται όσους αντιτρμοκρατικούς νόμους και να φτιάξουν αποδεικνύουν ότι μας φοβούνται. Όσες φυλακές τύπου Γ και να φτιάξουν αποδεικνύεται ότι μας φοβούνται. Ακόμα και νεκρούς θα μας φοβούνται. Να είναι σίγουροι ότι ο λόγος και τα πολιτικά μηνύματα που θέλω να στείλω θα φτάσουν στους συντρόφους και συντρόφισσες στις 31 Οκτωβρίου που θα επαναληφθεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας».

Η απάντηση Γεωργιάδη

Λίγη ώρα αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε στην ανάτηση του κειμένου μέσω Twitter σημειώνοντας «Εμείς είμαστε οι φασίστες, που θεωρούμε παράνομο να μαζεύονται για να σχεδιάζουν δολοφονίες και αυτοί είναι οι δημοκράτες;».

GEORGIA

 

 

dexiextrem

αφήστε ένα σχόλιο


9 + = δεκατρία