ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 7 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ 5 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μέχρι στιγμής 12 βουλευτές της συγκυβέρνησης λένε δημοσίως «oχι» στην πρόταση για άρση της προστασίας της α’ κατοικίας των δανειοληπτών προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για τους Βύρωνα Πολύδωρα, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Φεβρωνία Πατριανάκου, Μιχάλη Ταμήλο, Γιώργο Κοντογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστα Κατσαφάδο από τη Ν.Δ, και Πάρι Κουκουλόπουλο, Παναγιώτη Ρήγα, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ καθώς και η επίσης «πράσινη» βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη που με σημερινές τις δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Από τους παραπάνω βουλευτές, οι πρώτοι 11 μίλησαν στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και απαιτούν:

*Παράταση της ρύθμισης και όχι κατάργησή της με εξαιρέσεις και κριτήρια.

*Να εντοπιστούν οι έχοντες μεγάλη περιουσία που εκμεταλλεύονται την προστασία, δεν είναι αναγκαίο να αρθεί το σημερινό καθεστώς.

*Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξακολουθήσει να προστατεύεται η πλειονότητα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται και όχι μόνον άνεργοι και πολύτεκνοι, αλλά και ο μέσος εργαζόμενος ή επιχειρηματίας που έχει δει το μισθό του ή τα εισοδήματά του να μειώνονται δραματικά.

Το ζήτημα παίρνει, πλέον, διαστάσεις και δημιουργεί ακόμη μία μίνι κυβερνητική κρίση, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως αν δεν υπάρξει λύση για τους πλειστηριασμούς το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Την ίδια ώρα η Τρόικα έχει διαμηνύσει πως πρέπει να λυθεί το ζήτημα άμεσα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν μύδρους και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί τόσο στην σύσκεψη της Τρίτης στο Μαξίμου, όσο και στη συνάντηση που θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος πριν από τη ΔΕΘ. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν φαίνεται να μετακινείται από την επίσημη θέση του για παράταση της ισχύουσας διάταξης για ένα ακόμη χρόνο.

Η δωδέκατη βουλευτή, η κυρία Τζάκρη δηλαδή, τόνισε : «Δεν θα ψηφίσω το άνοιγμα των πλειστηριασμών» μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 τονίζοντας: «αν το δίλημμα είναι 1 εκατομμύριο ξεσπιτωμένοι ή εκλογές, τότε είναι εύκολο το δίλημμα. Δεν πρέπει κανείς να φοβάται τις εκλογές».

 

αφήστε ένα σχόλιο


1 × = δυο