Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού δωρεάν στη Γλυφάδα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος για τέταρτη χρονιά το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας στους μαθητές της Α΄

Λυκείου και όσους από τη Β΄ Λυκείου δεν συμμετείχαν πέρυσι.
Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, του οποίου τα αποτελέσματα τους παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες ως προς:
1. Τις ικανότητές τους στους διάφορους γνωστικούς τομείς
2. Τα ενδιαφέροντά τους
3. Τη δομή της επαγγελματικής προσωπικότητάς τους
4. Την αυτοεκτίμησή τους
5. Την ικανότητα στοχοθεσίας τους και το ποσοστό κατά το οποίο επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες
6. Τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που τους ταιριάζουν και τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές
Στη συνέχεια, τους απεστάλη εξατομικευμένη αναφορά των αποτελεσμάτων τους και παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας παρουσίαση, με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους. Τέλος οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία σε κατ ιδίαν επικοινωνία με τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού ‘’ΑΡΙΣΤΟΝ’’ το οποίο θεωρείται κορυφαίο ψυχομετρικό εργαλείο έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Computer Academy και το Κέντρο μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού Atout edu&pro. Η σημασία του είναι καθοριστική για τη ζωή κάθε ανθρώπου, ο οποίος σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία καλείται να λάβει αποφάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον. «Πρώτη μας σκέψη είναι πάντα τα παιδιά μας. Θέλουμε συνεχώς να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στις στιγμές αυτές, που οι νέοι της πόλης μας αποφασίζουν για το μέλλον τους. Ξέρουμε ότι συχνά είναι μια δύσκολη απόφαση. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά μας. Τους παρέχουμε μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο, προϊόν πολύχρονων ερευνών, που θα διευκολύνει σημαντικά τις επιλογές τους ώστε να τους ανοίξει το δρόμο σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τόσο απαιτητική σήμερα αγορά εργασίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι για εμάς μεγάλη χαρά και συγκίνηση να μπορούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας σε κάθε τους βήμα. Τώρα, στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η νεολαία καλείται να σχεδιάσει το μέλλον της, η Δημοτική Αρχή της πόλης μας προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα πολύτιμο εργαλείο που θα τους επιτρέψει να κάνουν τις σωστές επιλογές για τη ζωή τους. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου έγινε και φέτος πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία», τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Καράχου-Σκούταρη κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. «Είναι μία πολύ σημαντική προσφορά του Δήμου Γλυφάδας στους μαθητές της πόλης μας, που τους έδωσε και φέτος την ευκαιρία όλοι ανεξαιρέτως να κάνουν δωρεάν χρήση αυτού του σπουδαίου εργαλείου για το μέλλον τους» ανέφερε η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας Μαρία Καράμπελα-Καραβουσάλη.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = τέσσερα