Τα όμορφα λόγια του προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ της ΝΔ Γλυφάδας Παναγιώτη Σκαλτσά για τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια παρουσία υπουργών – στελεχών της κυβέρνησης και επιφανών μελών της τοπικής κοινωνίας μίλησε για τον δήμαρχο μας Γιώργο Παπανικολάου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ της ΝΔ Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μ0ναδική προσωπικότητα ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα, το θαυμασμό και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων που πραγματικά ξέρουν να εκτιμούν το τεράστιο έργο του και την αγάπη του για την Γλυφάδα.

Τα εύσημα και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ της ΝΔ Γλυφάδας Παναγιώτη Σκαλτσά ο οποίος για μια ακόμη φορά κατάφερε με το χαρακτηριστικό γνώρισμα να τιμήσει επάξια την μνήμη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Δείτε και απολαύστε πραγματικά τον εξαίσιο λόγο του προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ της ΝΔ Γλυφάδας κ. Παναγιώτη Σκαλτσά

Σας ευχαριστούμε θερμότατα για την αποψινή σας παρουσία.

Α) Ιδιαιτέρως δε, θέλω να ευχαριστήσω τον πολιτικόν άνδρα όστις μας φιλοξενεί απόψε σε αυτό τον εξαίσιο πολύχωρο.

 

Β) Τον πολιτικόν άνδρα της δράσεως, της τόλμης, της πολιτικής εμπειρίας και της κοινωνικής προσφοράς.

 

Γ) Τον πολιτικόν άνδρα όστις προβάλει προς όλους τους πολιτικούς, ως φωτεινός φάρος, ως παράδειγμα προς μίμηση & ως πρότυπον για δημιουργία.

 

Τον πρώτο πολίτη της πόλεως μας & Δήμαρχο μας, κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

 

κ. Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε θερμότατα για όσα έχει πράξει μέχρι τούδε στη Γλυφάδα μας, αλλά και για όσα θα πράξετε στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Τα οποία αναμφιβόλως έχουν θετική απήχηση και στο κόμμα μας. Σπλάχνο του οποίου τυγχάνει να είστε κι εσείς.

Η 25η Μαρτίου μας καλεί να στρέψωμεν ευλαβή την σκέψιν εις το μέγα παρελθόν & να τιμήσωμεν την μνήμην όλων εκείνων, επωνύμων & ανωνύμων οι οποίοι αγωνίσθηκαν και εθυσιάστηκαν υπερ της πατρίδος.

 

Είναι μια διπλή γιορτή για το έθνος και την ορθοδοξία.

 

Σήμερα κ. & κ., τιμούμε εκείνους που με ανείπωτες θυσίες απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τον οθωμανικό ζυγό .

 

Εκείνους που μετά από αιώνες καταπιέσεως και τυραννίας ενεργοποιήσαν την συνείδηση του έθνους.

 

Εκείνους οι οποίοι κατόρθωσαν, κυριολεκτικά μέσα από την στάχτη, να συγκροτήσουν κράτος ικανό να ενταχθεί στο χώρο των ελευθέρων κρατών της Ευρώπης.

 

 

Απέναντί τους έχουμε χρέος, τουλάχιστον την ημέραν αυτή, να στρέφομε με περίσκεψη το βλέμμα και την σκέψιν προς τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και να αναζητούμε την σημασία τους όχι μόνο στη χρονική συγκυρίαν που συνέβησαν, αλλά και για το παρόν & περισσότερο για το μέλλον.

 

Το χρέος αυτό έχουμε κατεξοχήν απέναντι στις νεώτερες γενιές, που κατακλύζονται από πληθώρα μηνυμάτων και ερμηνειών καλοπροαιρέτων ή και αυθαιρέτων.

 

Στην εποχή της γενικευμένης αμφισβητήσεως καλούμαστε με νηφαλιότητα να ανιχνεύσουμε τα γεγονότα της επαναστάσεως του 1821 μελετώντας τις πηγές.

 

Δυστυχώς, η μοίρα του Ελληνισμού είναι να μάχεται για την ελευθερίαν την δική του αλλά και του κόσμου και μετά να εισπράττει την αχαριστίαν και την αγνωμοσύνην.

 

Φρονώ ότι αν χρειασθεί θα συμπεριφερθώμεν και εμείς ως άξιοι απόγονοι των ηρώων του 1821.

 

αφήστε ένα σχόλιο


5 × = τριάντα