ΤΑ «ΨΙΛΑ» ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Βγήκε σε ΦΕΚ η εγκύκλιος αν και ήταν έτοιμη εδώ και μέρες αλλά «κολλούσε» από ..πάνω! Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Στην εγκύκλιο έχει αλλάξει η λέξη «βεβαιωμένα» με τη λέξη «ληξιπρόθεσμα» προκειμένου να έρθει στη γραμμή της τρόικα το θέμα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος. Δηλαδή, στη νέα ρύθμιση μπορεί να μπουν μόνο όσοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και αποκλειστικά και μόνο αυτή τη δόση! Όποιος δηλαδή δεν είχε πληρώσει έναν φόρο πριν την 1η Οκτωβρίου τότε αυτά τα ποσά μπορούν να μπουν σε ρύθμιση. Τα χρέη που προέκυψαν μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν σε ρύθμιση 48 δόσεων.

Προσοχή σε όσους δεν ξέρουν πόσες δόσεις να διαλέξουν!

Αν κάποιος μπει σε ρύθμιση πχ για 48 δόσεις, μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει να ξεπληρώσει σε 40 δόσεις. Δεν μπορεί όμως να μπει σε ρύθμιση πχ. 40 δόσεων και έπειτα να τις κάνει 50! Δηλαδή, κανείς δεν μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων μετά την αίτηση, έχει όμως το δικαίωμα να πληρώσει νωρίτερα σε λιγότερες δόσεις!

Επίσης, δεν υπάρχει πλέον στη ρύθμιση η δυνατότητα υπαγωγής οφειλών άνω του 1 εκατ. ευρώ που υπήρχε για τις οφειλές που έως την 1η Οκτωβρίου ήταν σε αναστολή ή είχαν ρυθμιστεί με παλαιότερη ρύθμιση.

 

Η εγκύκλιος δίνει τη δυνατότητα σε όσους προχωρήσουν στη ρύθμιση να μην τη χάσουν εφόσον μετά την πάροδο εξαμήνου από την υπαγωγή σε αυτήν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα δυο δόσεις ανά έτος του προγράμματος ρύθμισης. Επίσης η ρύθμιση δεν χάνεται μετά την πάροδο εξαμήνου εφόσον ο οφειλέτης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα για χρονικό διάστημα δυο μηνών μια δόση της ρύθμισης ανά έτος.

Όποιος φορολογούμενος βρίσκεται ήδη στη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας (τη λεγόμενη ρύθμιση των 48 δόσεων) εφόσον δεν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 για υπαγωγή στη νέα τότε μετά την ημερομηνία αυτή θα λάβουν το μπόνους της έκπτωσης του 20% των προσαυξήσεων αναδρομικά.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = πέντε