ΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Δεν είναι λίγο ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του να αναφέρει ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που κέρδισε η κυβέρνηση του έως τώρα την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Αυτό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές το βράδυ στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 όπου ερωτηθείς σχετικά, είπε πως η κυβέρνηση κέρδισε αυτό το μεγάλο στοίχημα, το οποίο το είχε βάλει ψηλά στις προτεραιότητες και προεκλογικά.

Τα πρωθυπουργικά εύσημα στο Νίκο Χαρδαλιά είναι όμως και συγχρόνως μεγάλη ευθύνη για να συνεχίσει ο επικεφαλής της Πολιτικής Γραμματείας την καλή δουλειά, καθώς όπως έχει πει και ο ίδιος πρόκειται για μία θέση 24ωρης ευθύνης, 7 μέρες την εβδομάδα και 365 μέρες τον χρόνο.

Όπως μαθαίνουμε πάντως στην Γενικη Γραμματεια Πολιτικής Προστασίας αυτές τις ημέρες δουλεύουν πυρετωδώς, μια και στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τόσο τα νέα αντιπλημμυρικά σχέδια – εγκύκλιοι για την τρεχουσα περίοδο όσο και τα αντίστοιχα αντιπυρικά για το 2020 (7 μήνες πριν την εναρξη της αντιπυρικής και 6 χρόνια μετα το τελευταίο σχέδιο που ειχε εκπονηθεί το 2013!).

Ταυτόχρονα αναμένεται με ενδιαφέρον ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, καθώς και το νέο σχέδιο Νόμου για την πλήρη αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή πριν λίγες ημέρες , και που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στη δομή και τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του οργανογράμματος και των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και των μέχρι σήμερα εγκυκλίων και ΠΔ που συνοδεύουν την διάρθρωση και λειτουργία του, αλλά και σε επιχειρησιακά και οργανωτικά θεμάτα που αφορούν στις δυνατότητες, σχέσεις και διαδικασίες των εμπλεκομένων με την Πολιτική Προστασία φορέων. Οψόμεθα!

 

αφήστε ένα σχόλιο


× εννέα = 27