Τα “καλά” νέα σήμερα: 865 νέα κρούσματα – Έξι νέοι θάνατοι

Νέο σοκ από τα κρούσματα σήμερα 21/10 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 865 νέες μολύνσεις και έξι θάνατοι.

Κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Κρούσμα κορονοϊού ανιχνεύθηκε χθες βράδυ στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, ενώ ακόμη έξι κρούσματα εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν πως πρόκειται για μία γιατρό αιματολόγο της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη γιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής -όλοι ασυμπτωματικοί- τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα και λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι γιατροί, ένας νοσηλευτής) με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Παράλληλα διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής, ενώ συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του νοσοκομείου, σημειώνουν ότι την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική COVID «Αγ. Σάββα». Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι γιατροί.

αφήστε ένα σχόλιο


× 4 = τέσσερα