ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ 17ΝΟΕΜΒΡΗ: ΘΡΥΨΑΛΑ Η ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Εικόνα χάους άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση χθες το απόγευμα στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά το πέρασμά τους, οι περίπου 30 αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε 11 καταστήματα, 2 τράπεζες και σημάνσεις σε αρκετούς δρόμους -όχι μόνο στη Βουκουρεστίου.

Το κατάστημα της Louis Vuitton δέχθηκε χτυπήματα με βαριοπούλες / Φωτογραφία: SOOC
Μέσα σε λίγα λεπτά οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα πάντα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κατάστημα της Louis Vuitton δέχθηκε χτυπήματα με βαριοπούλες

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να σπάνε προσόψεις από την Ακαδημίας και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την οδό Ομήρου, πετώντας ταυτόχρονα τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Αμέσως μετά έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και τραπεζών στη Βαλαωρίτου, ενώ προτού τραπούν σε φυγή προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα επί της οδού Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντιεξουσιαστές φώναζαν και συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη -για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη»- Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια ακόμη ραγισμένη τζαμαρία /

Προσήγαγαν 15 άτομα, αλλά τα άφησαν ελεύθερα
Η καταδρομική επίθεση ξεκίνησε κατά τις 20:30 και διήρκεσε πολύ λίγα λεπτά. Μέσα σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο, ωστόσο, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να προξενήσουν καταστροφές.

Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποίησαν 15 προσαγωγές. Οι 12 εκ των 15 προσαχθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση με τους κουκουλοφόρους, αλλά κρατούνται επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Το σκηνικό χάους που άφησαν οι κουκουλοφόροι
Οι κουκουλοφόροι στο πέρασμά τους από τη Βουκουρεστίου, όπως προαναφέρθηκε, άφησαν πίσω τους χάους. Εσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, την ώρα μάλιστα που τα μαγαζιά ήταν ακόμη ανοιχτά και στο κέντρο υπήρχε κίνηση, με κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους ή να πίνει τον καφέ του στους γύρω δρόμους. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες:

(Χαρακτηριστικό χτύπημα από βαριοπούλα σε τζαμαρία στη Βουκουρεστίου / Φωτογραφία: EUROKINIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σπασμένες βιτρίνες, κρύσταλλα-θρύψαλα, κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλες ζημιές για τους καταστηματάρχες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνα διάλυσης σε πολλά καταστήματα / Φωτογραφία: SOOC
Μετά την επίθεση οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να μαζέψουν τα σπασμένα και να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και τα εμπορεύματά τους που βρίσκονταν εκτεθειμένα.

Ιδιοκτήτρια καταστήματος μαζεύει τα… σπασμένα / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κάποιοι μπόρεσαν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των σπασμένων τζαμαριών σχετικά γρήγορα, καταφέρνοντας μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι να προστατεύσουν την περιουσία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανήσυχοι οι περισσότεροι καταστηματάρχες αμέσως μετά την επίθεση / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η απόγνωση των εμπόρων, σε κάθε περίπτωση, ήταν μεγάλη, καθώς για μια ακόμη φορά υπέστησαν οικονομική ζημία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια άλλη σπασμένη τζαμαρία στη Βουκουρεστίου / Φωτογραφία: SOOC
Ελάχιστα καταστήματα γλίτωσαν από τη μανία των κουκουλοφόρων, που επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέρα από τις βιτρίνες που έσπασαν, οι κουκουλοφόροι φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια μέσω των οποίων ζητούσαν να δοθεί «άδεια τώρα στον Δ. Κουφοντίνα-Κατάργηση του Εισαγγελικού βέτο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για άδεια
Εν τω μεταξύ, το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είπε για δεύτερη φορά «όχι» στο αίτημα του πολυισοβίτη, που από τις 2 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

Οπως αναφέρει το magnesianews.gr, το Συμβούλιο εξέδωσε το 93/10 βούλευμα, με το οποίο απορρίπτεται το αίτημα για άδεια του συγκεκριμένου κρατούμενου, για ουσιαστικούς λόγους.

Συνεχίζονται οι… δράσεις για τον Κουφοντίνα

Μετά το πέρασμα των κουκουλοφόρων από το κέντρο της Αθήνας χθες και μετά την απόρριψη του αιτήματος για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, οι δράσεις υπέρ του τρομοκράτη της 17Ν συνεχίστηκαν σήμερα, με ομάδα ατόμων να πραγματοποιεί κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή».

Στα γραφεία της «Αυγής», πάντως, φέρεται να βρίσκονταν λίγοι εργαζόμενοι. Σε παλαιότερο παρόμοιο περιστατικό κατάληψης στην εφημερίδα «Αυγή», δεν κλήθηκε η αστυνομία και η ομάδα καταληψιών αποχώρησε από μόνη της, όταν αυτή ήθελε. Οι καταληψίες, σήμερα, ανάγκασαν την εφημερίδα «Αυγή» να αναρτήσει κείμενό τους με τίτλο: «Αδεια τώρα στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα-Να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο».

Ο Μητσοτάκης στη Βουκουρεστίου

Σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους όπου προκάλεσαν καταστροφές χθες οι κουκουλοφόροι, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη, συνομίλησε με τους καταστηματάρχες τα μαγαζιά των οποίων υπέστησαν καταστροφές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και του είπαν πως είναι πλέον στο έλεος των κουκουλοφόρων. «Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο». Μάλιστα, πολλοί από αυτούς εξέφρασαν το παράπονό τους ότι κανένας από την κυβέρνηση δεν πήγε στο σημείο να δει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν γίνεται όλη η πόλη να είναι όμηρος 30 τραμπούκων, πως την επόμενη ημέρα των εκλογών αυτό θα σταματήσει και ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 6 = δώδεκα