Τάκης Θεοδωρικάκος: Υποχρεωτική η μάσκα στα γήπεδα αν θέλουμε να πηγαίνουμε

Αυστηρή προειδοποίηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News». Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στις εν εξελίξει ενέργειες για την αναμόρφωση της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμόζεται πιστά.

Σημείωσε δε ότι μετά από την επάνδρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων και τις αλλαγές στην Άμεση Δράση, ξεκίνησε σήμερα και το πρόγραμμα εκπαίδευσης 2.500 ανδρών και γυναικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι και ο νέος κανονισμός για την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμος ενώ προχωρά και η διαδικασία για την προμήθεια καμερών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για την πανδημία του κοροναϊού. Αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και έφερε ως αρνητικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα.  «Οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα» σημείωσε ο υπουργός προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα. Ζήτησε από τους φιλάθλους να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται στους αγώνες να μην φοράμε μάσκα. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και το αγαπημένο μας άθλημα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας προστατέψουν όλοι και τους εαυτούς τους και την ομάδα τους» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Και ξεκαθάρισε: «Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες και ειδικά τους φιλάθλους να το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορέσουμε να πηγαίνουμε να βλέπουμε τους αγώνες. Άρα πρέπει να μπει ένα τέλος. Μάσκα υποχρεωτικά παντού για όσους πηγαίνουμε να παρακολουθήσουμε αγώνες είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε είναι μπάσκετ, είτε βόλεϊ. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάψει να υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουμε στα γήπεδα να παρακολουθήσουμε τους αγώνες. Τόσο απλά. Ήδη οι κανονισμοί έχουν κυρώσεις για τις ομάδες, όταν δεν τηρούν τα μέτρα», κατέληξε.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + = 9