
Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ.
Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα.
Κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.
Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.
Παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Στους 2 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Ομαλά λειτουργεί το αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.”
Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν (Βόρας) από τον Άγιο Αθανάσιο (9ο χλμ.). Κανονικά γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.
Στους -4 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία την πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.
Ο καιρός σήμερα
Βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βόρειοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ στα ανατολικά. Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χωρά.
Mακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από μείον 1 ως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μετρά). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 8 ως 14 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μετρά) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 6 ως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 ως 09 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για Πέμπτη 05-12-2013
Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα Βόρεια.
Πηγή: AMΠE
αφήστε ένα σχόλιο