ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο έχει φέρει τον κίνδυνο του λουκέτου στον κλάδο της ακτοπλοΐας απασχολεί έντονα τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός το 800 εκατομμύρια ευρώ χρέη των εταιρειών αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Για τον σκοπό αυτό θα συναντήσει τους τραπεζίτες προκειμένου να αναζητηθεί μια φόρμουλα ώστε να μην καταρρεύσει ο κλάδος και απομονωθεί η νησιωτική Ελλάδα.

«Η οικονομική κατάσταση τω ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι δραματική λόγω μείωσης επιβατών, αύξησης τιμής καυσίμων, έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Σκοπεύω να συναντήσω τους τραπεζίτες για να δω την πολιτική που θα ακολουθήσουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες» δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε:

«Θα κάνω επαφές με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, γιατί είναι διαφορετική η πολιτική που θα ασκήσουμε εάν οι τράπεζες σκοπεύουν να τραβήξουν την πρίζα της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες».

ΠΗΓΉ:

newmoney

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα − 3 =