Συγχαρητήρια στον Υπουργό: Σπάρτη – Σύλληψη αντιδημάρχου για τα κυνοκομεία – κολαστήρια – Θεοδωρικάκος – Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους

Εικόνες σοκ από τα δημοτικά κυνοκομεία

«Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τις πρώτες συλλήψεις για βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ζώα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, με αφορμή τις οποίες διέταξε την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, τις πρώτες για παρόμοια περιστατικά.

«Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον», πρόσθεσε o υπουργός.

Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους, υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

Εικόνες σοκ από τα δημοτικά κυνοκομεία

Υπενθυμίζεται πως εικόνες σοκ, που προσβάλουν κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρώπινης συμπεριφοράς έναντι των ζώων αντίκρισαν στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής Save a Greek Stray.

Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους και μαρτυρά το οπτικοακουστικό υλικό, τα σκυλάκια «βρέθηκαν συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους».

 

αφήστε ένα σχόλιο


× εννέα = 18