ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Στην πόλη Τελ Τάμερ, στη βορειοανατολική Συρία, μπήκαν στρατεύματα της Δαμασκού, μετά τη συμφωνία που συνήφθη με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή και προβλέπει την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων για να αποκρούσουν επίθεση της Τουρκίας.

Η Τελ Τάμερ βρίσκεται στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M4, που εκτείνεται από το ανατολικό τμήμα της Συρίας ως το δυτικό, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πλησίασαν σήμερα στα σύνορα με την Τουρκία, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την άφιξη «μονάδων του αραβικού συριακού στρατού» στην Ταλ Τάμερ.

Οι τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τον αυτοκινητόδρομο χθες Κυριακή. Η Τελ Τάμερ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ρας Αλ Αΐν, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η τουρκική επίθεση.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας διευκρίνισε σήμερα ότι η «προκαταρκτική στρατιωτική» συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των συριακών κουρδικών αρχών και της Δαμασκού περιορίζεται στην ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα πολιτικά ζητήματα αργότερα.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την είσοδο των κυβερνητικών δυνάμεων στις συνοριακές περιοχές από την πόλη Μάνμπιτζ ως την Ντέρικ στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, δήλωσε στο Reuters ο Μπάντραν Τζία Κουρντ.

Οι κουρδικές αρχές της Συρίας αναγκάστηκαν να βρουν τρόπους για την προστασία της περιοχής την περιοχή μετά το πράσινο φως που έδωσαν οι ΗΠΑ για την τουρκική επίθεση.

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 1 = δυο