Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Η ατζέντα του «ραντεβού»

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αρχικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 13/3 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη

, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Όπως είναι λογικό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση, πλην όμως δεν θα είναι και το μοναδικό θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα σε τρία χρόνια.


Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές».

 

αφήστε ένα σχόλιο


× τρία = 6