Στις 12:00 η ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Στέλιο Πέτσα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Τον όρο «διορθωτικές κινήσεις» χρησιμοποίησε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιμένοντας (Ant1) ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός.

Και πράγματι, σαρωτικός ανασχηματισμός με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και «καραμπόλες» μάλλον δεν θα γίνει. Αντίθετα επίκεντρο και αφορμή των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ο συντονισμός των κονδυλίων που προσμένει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα θα είχε προβεί στις κινήσεις του άμεσα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η τουρκική Navtex με αποτέλεσμα να στραφεί πλήρως η προσοχή του Μαξίμου στο Καστελόριζο και στα εθνικά θέματα.

Όμως όπως είχε γράψει το newsbeast.gr ήδη πριν μία εβδομάδα, από τις 3 Αυγούστου οπότε και θα είχε λήξει η τουρκική Navtex και εφόσον η Άγκυρα θα είχε προβεί σε αναδίπλωση (όπερ και εγένετο), θεωρείτο από το Μαξίμου μία ιδανική εβδομάδα για τυχόν αλλαγές στην κυβέρνηση.

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 3