ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/12) η Φθιώτιδα. Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ.

 

c4gtg25c

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αμφίκλεια, ενώ αντίθετα κανονικά πήγαν στις υποχρεώσεις τους οι μαθητές σε Ελάτεια και Κάτω Τιθορέα όπου υπάρχει χιονόνερο.

Το χιόνι, πάντως, σε αυτήν την πλευρά της Λοκρίδας αποτελεί απαραίτητο ντεκόρ των Χριστουγέννων και ξέρουν να το «εκμεταλλεύονται» για τις δραστηριότητές τους.

k7chlr4b

Έτσι, τα μηχανήματα λειτουργούν συνεχώς, διατηρώντας το οδικό δίκτυο ανοικτό μέχρι και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Λίγα προβλήματα υπάρχουν μόνο στο εσωτερικό δίκτυο του Μπράλου, όπου το χιόνι έφτασε τους 15 πόντους. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στο εθνικό δίκτυο, με τις αλατιέρες και τα γκρέιντερ να έχουν πιάσει δουλειά από τη νύχτα.

Δήμος Δομοκού

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Δήμο Δομοκού για τις περιοχές του Δομοκού και της Ομβριακής. Αντίθετα, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο Νέο Μοναστήρι.

Μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν και έχουν κρατήσει καθαρό το οδόστρωμα, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο εσωτερικό δίκτυο των πιο ορεινών χωριών. Εκεί έχουν φτάσει μηχανήματα του δήμου και θα ενεργούν μέχρι την ύφεση των φαινομένων.

Η απότομη μεταβολή του καιρού, πάντως, ίσως στοιχίσει και τα επίσημα εγκαίνια του Ε65, που είναι έτοιμος να δοθεί αύριο το πρωί στην κυκλοφορία.

Δήμος Μακρακώμης

Ιδιαίτερα πυκνή είναι η χιονόπτωση στον δήμο Μακρακώμης. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά ακόμη και το δημοτικό του Τυμφρηστού.

h8zprlcs

Οι εικόνες από τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» είναι ενδεικτικές για τη χιονόπτωση που επικρατεί στο ορεινό κομμάτι του δήμου.

Δήμος Στυλίδας

Χιόνι είδαν και στην Ανατολική Φθιώτιδα και ειδικά στις ορεινές περιοχές, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία σε όλον τον δήμο. Τα μηχανήματα του δήμου Στυλίδας είναι σε επιφυλακή να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

Δήμος Λοκρών

Χιόνι στα ορεινά για τον δήμο Λοκρών που παραμένει σε επιφυλακή για το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας.

Κανονικά λειτουργούν κι εδώ όλα τα σχολεία.

Δήμος Μώλου – Αγίου Κων/νου

Ο χιονιάς έφτασε ακόμη και στις όμορφες παραλίες Μώλου – Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση να το στρώσει.

Αντίθετα, στα ορεινά τα βουνά άσπρισαν χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

fm02yury

Νωρίτερα, το πρωί, τα μηχανήματα στην εθνική οδό έπιασαν δουλειά στις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου δόθηκε και η μεγαλύτερη προσοχή.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο δίκτυο και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλον τον δήμο.

38oc03x272d88w623xdxvp88

lamiareport.gr

αφήστε ένα σχόλιο


2 − = ένα