ΣΠΑΡΑΞΑΝ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΜΑΪΜΟΥΔΕΝΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΧΑΛΙ – ΚΑΛΗ

– Έφριξε ο εισαγγελέας με τις δολοπλοκίες που άκουγε.
– «Δεν υπάρχει στοιχείο αντικειμενικής υπόστασης εγκλήματος»
– Οι αρχές έμαθαν το όνομα Αποστολόπουλου αφότου δεν προσήλθε στο “ραντεβού” που λέει ο Χαϊκάλης ότι είχαν… άρα κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να τον ειδοποίησε όπως υπαινίσσεται ο Καμμένος
– Αποστολόπουλος: Καλά Χριστούγεννα – Θα προσφύγουμε κατά του Χαϊκάλη στη δικαιοσύνη.

 Τέλος έβαλε ο εισαγγελέας στην υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πόρισμά του ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι δεν πείστηκε για τη βασιμότητα των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ, σημειώνει ότι δεν συντρέχει λόγος αύξησης ποινικής δίωξης.
Από το πόρισμα δεν φαίνεται να προκύπτουν έμπρακτες ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης για τη δωροδοκία βουλευτή. Το πόρισμα του εισαγγελέα, μάλιστα, αναφέρει ότι οι Χαϊκάλης-Αποστολόπουλος κατέγραφαν, ουσιαστικά ο ένας τον άλλον, ενώ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ γνώρισε ότι ο Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει και εκείνος τον χώρο.

Ο ένας κατέγραφε τον άλλον 

Ο Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, στο 6σέλιδο πόρισμά του εκτιμά ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ότι δηλαδή ο Γ. Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει

«Δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα δωροδοκίας, κανένα στοιχείο αντικειμενικής υπόστασης εγκλήματος, ούτε η βασιμότητα της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη» εκτιμά.

Σημειώνει δε, ότι και ο Γ. Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει την συνάντησή του στο ξενοδοχείο Πλάζα με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Οπως αναφέρει, είχε τοποθετήσει συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης, κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι και επιπλέον είχε τοποθετήσει δύο άτομα σε σωστά επιλεγμένη θέση για να έχει πλήρη οπτική επαφή της συναντησής τους.

Εκφράζει επίσης την απορία του για το γεγονός ότι οι κ.κ. Χαϊκάλης κσι Καμμένος δεν προσέφυγαν εξ αρχής στις αρχές και κατέφυγαν στις παράνομες μεθόδους μαγνητοσκόπησης. Επιπλέον ο Εισαγγελέας επισημαίνει με έμφαση ότι μέχρι τις 18:15 της 12ης Δεκεμβρίου, την ώρα του ραντεβού που ακυρώθηκε μεταξύ Αποστολόπουλου-Χαϊκάλη, οι αρχές δεν γνώριζαν το παραμικρό για την ταυτότητα του Γ. Αποστολόπουλου και πως η Ασφάλεια το έμαθε ατύπως στις 20:10.

Ο Εισαγγελέας πιθανολογεί σφόδρα ότι η μη προσέλευση Αποστολόπουλου στο τρίτο ραντεβού, δεν οφείλεται σε διαρροή και φόβο να μην του την έχουν στημένη αλλά γιατί κανείς μέχρι την ώρα ραντεβού δεν γνώριζε την ταυτότητά του.

«Ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στο ραντεβού» εκτιμά ο δικαστικός λειτουργός. Κάνει επίσης ειδική μνεία στην βιασύνη του Π. Χαϊκάλη που πήγε να καταγγείλει την υπόθεση το Σάββατο, φοβούμενος μήπως τον προλάβει ο Γ. Αποστολόπουλος.

Ο Εισαγγελέας απορρίπτει και το δεύτερο αίτημα Χαϊκάλη για άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών χαρακτηρίζοντας ως «παράνομο» το υλικό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται εντός των επομένων ημερών να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τις ευθύνες όσων κατέγραψαν αυτό το παράνομο υλικό

Αποστολόπουλος: Καλά Χριστούγεννα – Θα προσφύγουμε κατά του Χαϊκάλη στη δικαιοσύνης

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, επικρατεί στην πλευρά Αποστολόπουλου.

Ο ίδιος ο φερόμενος ως μεσάζων δεν ανέφερε περισσότερα στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση του πορίσματος και τόνισε «Οτι έχω πει στην κατάθεσή μου – Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Ο συνήγορός του Πάυλος Σαράκης, πάντως, προανήγγειλε ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Η δικαιοσύνη έκανε το έργο τη. Ημασταν από τη πρώτη στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης το μείζον είναι να αποκατασταθούν τα τραύματα στη δημοκρατία. Θα προσφύγουμε για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που έχουν προσβληθεί» δήλωσε ο κ. Σαράκης.

αφήστε ένα σχόλιο


9 + τέσσερα =