ΣΚΛΗΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ…

Σφοδρή επίθεση για το θέμα της ΕΡΤ και τους «βολεμένους» σε αυτήν αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στον Τύπο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ναύπλιο επιμένοντας στην απόφασή του να προχωρήσει στην εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Αυτοί που επιβάλλουν εμπάργκο στην ενημέρωση δεν μας ξέρουν καλά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας πως είναι υποκρισία να πει κάποιος ότι η ΕΡΤ προσέφερε δημόσια ενημέρωση αφού όταν γινόταν κάτι καλό για τη χώρα οι εργαζόμενοι σε αυτήν προχωρούσαν σε απεργίες.

Απευθυνόμενος σε όσους στηρίζουν τώρα την ΕΡΤ είπε πως όταν λήξει αυτό το εμπάργκο κάποιοι θα ντρέπονται που την υποστήριξαν υπενθυμίζοντας ότι στις απεργίες όλοι σχεδόν πληρώνονταν κανονικά εντασσόμενοι στο καθεστώς του προσωπικού ασφαλείας. «Αλλά για αυτά θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας διαφθοράς που έχει αρχίσει έρευνα» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

«Απαλλάσσουμε τη δημόσια τηλεόραση από τα κυκλώματα που την απομυζούσαν» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν να αλλάξει η ΕΡΤ εν λειτουργία «γιατί ήταν όλα καλά προστατευμένα». «Επιλέξαμε να το κάνουμε γιατί ήταν η κραυγαλέα αδικία, κανείς δεν μας είπε να το κάνουμε, εμείς τολμήσαμε να αγγίξουμε τους βολεμένους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω. Περιθώρια για συμβιβασμούς με τους βολεμένους δεν μπορούμε να κάνουμε» κατέληξε για το θέμα της ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς.

Απευθύνθηκε και προς τους κυβερνητικούς του εταίρους ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο.

«Κανείς δεν θα μας εγκλωβίσει σε έκτακτες εκλογές. Άλλοι να προσέχουν. Όποιος χρεωθεί τις έκτακτες εκλογές θα το μετανιώσει. Και αυτοί δεν θα είμαστε εμείς. Εμείς κάναμε προτάσεις απεμπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να μας απαντήσουν ποιος θα πάρει το τεράστιο βάρος της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας, αν προκηρυχθούν τώρα εκλογές.

Υπενθύμισε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν υπογράψει για 2.000 απολύσεις από το Δημόσιο και αναρωτήθηκε: θα έπρεπε να τις κάνουμε από αλλού που θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα ή από την αμαρτωλή ΕΡΤ;

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζει τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο αλλά, όπως είπε, «κάποιες συμβολικές αποχωρήσεις έπρεπε να υπάρξουν».

πηγή:press-gr

 

αφήστε ένα σχόλιο


5 + = επτά