Σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης – Όσο είχε φάει και ο ηλικιωμένος κουλουράς που δεν είχε άδεια να πουλάει κουλούρια

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για την είσοδο στο γήπεδο την παράνομη είσοδο στο γήπεδο

Σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπαςστα τελευταία λεπτά του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για την είσοδο στο γήπεδο την παράνομη είσοδο στο γήπεδο, χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για την κατοχή του όπλου.

Στο πρόεδρο του ΠΑΟΚ επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εισόδου σε αγώνες του ΠΑΟΚ για τρία χρόνια και της υποχρεωτικής παρουσίας του σε Α.Τ. του τόπου κατοικίας του.

Η απόφαση ωστόσο αποφασίστηκε να ανασταλεί μέχρι το Εφετείο.

Στο δεύτερο κατηγορούμενο, Μίχελ Λούμπος, ο οποίος ήταν τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο ωστόσο τον απάλλαξε από την κατηγορία της της εκτόξευσης απειλών, ενέργεια που κατά το κατηγορητήριο, στρεφόταν κατά του διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης Γιώργου Κομίνη.

Και στους δύο καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε,αντίθεταμ τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβαν Σαββίδη που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.

Καταπέλτης η εισαγγελέας για Σαββίδη

Νωρίτερα και κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη, καθώς όπως προκύπτει ο ισχυρός άνδρας του «Δικέφαλου του Βορρά» εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς δικαίωμα, συνοδευόμενος από έξι άτομα της προσωπικής του φρουράς.

«Αντιδρά και διαμαρτύρεται για την διαιτητική απόφαση, όπως έκαναν εκείνη την στιγμή και οι φίλαθλοι της ομάδας. Σχετικά με τον αρχικό του ισχυρισμό, πως ενήργησε έτσι καθώς θα αποσιωπούσε την ένταση της στιγμής, δεν μπορεί να γίνει δεκτός. Η συμπεριφορά του αυτή, λόγω της θέσης του, δεν είναι ανεκτή. Φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, τον θεωρούν πρότυπο και τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και πρόσθεσε.

«Δεν είχε το δικαίωμα να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνεται ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί . Άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς και ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να τον αποτρέψουν . Δεν δικαιούταν να παίρνει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο».

Μάλιστα η εισαγγελέας ανέφερε ότι αν ο Ιβάν Σαββίδης είχε σκοπό με την εισβολή του να αποσιωπηθεί η ένταση, δεν τα κατάφερε. Και το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο από εκείνο που θεωρούσε πως θα συμβεί.

«Δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό, σε συνδυασμό με το όπλο που είχε στην κατοχή του, διακινδύνευσαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».

Καταπέλτης για τον Σαββίδη ήταν και τα λόγια της εισαγγελέα σχετικά με την άδεια οπλοφορίας του, τονίζοντας πως: «με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό, το να φέρει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο κατηγορούμενος λόγω της θέσης του αλλά και της υψηλής ασφαλείας που διαθέτει, δεν θα χρειαζόταν το όπλο ώστε να προστατευτεί».

αφήστε ένα σχόλιο


δυο − 1 =