Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι μετά τον βαρύτατο τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα σύσκεψη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σ’ αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε  ότι πρέπει οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι σκληρές, διαφορετικά το απόστημα της οπαδικής βίας δεν πρόκειται να σπάσει.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι: «οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουν περιουσίες». 

Ένα ακόμη «εργαλείο» για τη πάταξη της μάστιγας της οπαδικής βίας αποτελεί η αλλαγή του ποινικού κώδικα και η αυστηροποίηση των ποινών, ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει επίγνωση ότι το πρόβλημα είναι πολυπλόκαμο και δεν λύνεται εύκολα. «Ένα ζήτημα είναι η Δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης, αναδεικνύοντας μίας μόνο πτυχή της δαιδαλώδους αυτής κατάστασης που δυστυχώς έχει βαθιές ρίζες.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι μετά το θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από σύσκεψη που είχε συγκληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αποφασιστεί να κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών και κάθε ομάδα να έχει μόνο ένα σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. Παράλληλα, η αστυνομία επιφορτιζόταν με τον έλεγχο στα γήπεδα, καθώς αναλάμβανε τον έλεγχο των οργανωμένων φιλάθλων, δηλαδή  και οι 4 ΠΑΕ είχαν αποφασίσει ότι αντικαθίστανται οι security από την ΕΛ.ΑΣ. Ένα μέτρο που παρέμενε στην φαρέτρα της κυβέρνησης και μένει να διαφανεί εάν σήμερα θα ενεργοποιηθεί είναι το επόμενο βήμα, δηλαδή το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών, ενώ ως ύστατο μέτρο η πολιτεία μπορεί να κόψει τις ομάδες από τις ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μένει συνεπώς σήμερα να διαφανεί πόσο θα μπει βαθιά το «μαχαίρι» στο κόκαλο από πλευράς της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η οπαδική βία.

newsbeast.

αφήστε ένα σχόλιο


9 + = δεκαπέντε