ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα όλη χώρα να βρεθεί σε κλοιό κινητοποιήσεων.

Ετσι την Πέμπτη θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες , οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα  ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις -Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνονται την Πέμπτη οι μετακινήσεις εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ:  Θα κινηθούν από τις 9.00 πμ έως τις 21.00 μμ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 πμ έως τις 16.00 μμ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 4.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια.
  • Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό. Οι συρμοί του ΤΡΑΜ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ εως τις 17.00 μ.μ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρωί και από τις 5.00 το απόγευμα εως τη λήξη της βάρδιας.
  • Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Θα ακινητοποιηθούν  καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Δεμένα τα πλοία -Ακυρώσεις πτήσεων

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια αφού η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.
Πρόβλημα όμως θα δημιουργηθεί και στις πτήσεις αφού 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες δρομολόγια. Ηδη AEGEAN ήδη ακύρωσε  97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού  ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.

Πού έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις

  • ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματιστεί  στις 11 το πρωί  την Πέμπτη στην πλατεία Κλαυθμώνος  ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν  στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.
  • Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει  συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30.
  • Σήμερα , Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έχει προγραμματιστεί στις 12 μμ έξω από τα γραφεία της Ένωσης.

αφήστε ένα σχόλιο


9 × = πενήντα τέσσερα