ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΑΘΕΪΑ ΤΣΙΠΡΑ: ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

«Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Τσίπρας – χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται»

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, αναφορικά με τη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του κόμματος, Ι.Αμανατίδη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος.

«Ο ίδιος πρέπει να απαντήσει. Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;» δήλωσε ο κ.Σεραφείμ και πρόσθεσε: «Κάποιος που θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση, πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της».

Ο ιεράρχης μάλιστα επικαλέσθηκε το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται».

Βολές από Ανθιμο και άλλους

Αρνητικό ήταν και το σχόλιο του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, ενώ από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές.

«Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Άνθιμος και συμπλήρωσε: «Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν, αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις».

«Κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος και συμπλήρωσε: «Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, σημείωσε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα «ικανοποιούν μερίδα των αθέων και λυπούν και ανησυχούν πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

αφήστε ένα σχόλιο


× 8 = είκοσι τέσσερα