ΣΑΜΑΡΑΣ: ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ Η ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση εναντίον των δυνάμεων που θέλουν να κρατήσουν την χώρα στο παρελθόν και να ανατρέψουν την μεταρρυθμιστική δυναμική, αλλά και εναντίον των συντεχνιών που έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ σε σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης αναφέρθηκε ο πρωθυποργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Είχαμε ΕΡΤ αλλά δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση», τόνισε ο κ. Σαμαράς και διεμήνυσε: «Τα προνόμια τέλος, η διαφάνεια τέλος, η σπατάλη τέλος».

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ προωθώντας την αντικατάσταση της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη δημιουργία ενός νέου φορέα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «χωρίς τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις η χώρα θα βουλιάξει».

«Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», εκτίμησε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι σήμερα συγκρούονται δύο διαφορετικές νοοτροπίες. Απο τη μια πλευρά αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα στον τόπο και από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης: «Οι δικές μας ιδέες είναι πανανθρώπινες. Μιλάμε για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία και εξωστρέφεια. Στον αντίποδα οι αντίπαλοί μας προτάσσουν την σκοπιμότητα και την υποκρισία», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Σαμαράς φωτογραφίζοντας τον κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε:«Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος».

Ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον του συνόλου των δυνάμεων της αριστεράς λέγοντας ότι με την συνδικαλιστική τους δράση διώχνουν επιχειρήσεις και «αδιαφορούν που κλείνουν οι επιχειρήσεις. Αδιαφορούν ακόμα και όταν κλείνουν εφημερίδες και κανάλια και διώχνονται ακόμα και δικοί τους εργαζόμενοι. Και ύστερα διαμαρτύρονται. Εμείς θέλουμε δημόσια τηλεόραση αλλά με αξιοκρατία».

Ο πρωθυποργός τόνισε ότι το νέο μεταρρυθμιστικό κίνημα που προωθεί η κυβέρνηση του δεν έχει παραταξιακή λογική και είναι μονόδρομος. «Χωρίς πρωτοβουλίες η χώρα θα βουλιάξει και τις πρωτοβουλιές αυτές πρέπει να τις στηρίξει η κοινωνία» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε « Ο κόσμος μας ρωτούσε: θα μπορέσετε να διαλύσετε τις συντεχνίες, έχετε την τόλμη; ή θα διστάσετε; Τώρα δίνουμε την απάντηση στον κόσμο».

Πηγή:

protothema

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = δυο